Gå til innhold
Arkivverket

[#78309] Otter Andersen Kråkstad


Gjest Hilde Roos
 Del

Recommended Posts

Gjest Hilde Roos

Leter etter når Otter Andersen ble født og hans kone Berthe Thoresdatter.Har heller ikke funnet ut når de ble gift. Deres første barn ble født 1737 Nøkleby Kråkstad.Vet de hadde en datter som het Helvig Ottersdatter født 1743. Mvh Hilde Roos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Et lite sammendrag av det som står i M. Østlid: Kråkstad, en bygdebok, s. 51-52. Jeg har ikke kontrollert noe fra kirkebøkene:Otter Andersen er sønn av Anders Arvesen og Dårdi Sørensdatter som fikk skjøte på Rød gård i Kråkstad i 1721. Anders døde året etter, og enken satt igjen med seks barn. Da hun døde i 1747, overtok Otter gården. Han var gift med Berte Toresdatter Haug i Ås. Otter Andersen døde i 1777, og sønnen Torchel overtok gården.Hilsen Laila Kornstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

På s. 94 under gården Nøkleby står det: 1732 selger han [siver Larsen] gården til sin svoger Torer Enersen. Han var sønn på Ambjørnrud, halvbror av Siver Larsens hustru Maren Andersdatter. Torer Enersen bodde på Haug i Ås, og hadde bruker på Nøkleby. 1737 selger han gården til sin svigersønn Otter Andersen, eldste sønn på Rød. 1747 overtar Otter farsgården Rød, og selger da Nøkleby til sin svoger Christoffer Rasmussen, gm. Karen Andersdatter Rød.Under gården Ambjørnrud, s. 100-101, står det: 1697 kjøper Anders Olsen og Beate Nilsdatter hele gården, De døde begge 1724. Thorer Haug i Ås var konens barn i hennes 1.ste ekteskap.Laila.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Otter Andersen døde 21.12.1776, 66 år gl, altså født ca. 1710. [Nest siste innføring i 1776, øverst på venstre side]Kildeinformasjon: Akershus fylke, Kråkstad, Ministerialbok nr. I 1 (1736-1785), Døde og begravede 1776-1781, side 130. Permanent sidelenke: LenkeLaila.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Øystein Retvedt

Om Anders Arvesen skriver Trygve Vik at han var fra Halland i Sverige. (Folloslekt på hjemmesiden Skislekt.no)I Ås bygdebok bind II side 369 skriver Trygve Vik at Torer Einarsen på Haga var født ca 1679 og var sønn av av Einar Skjolden i Hobøl. Torer ble gift med Helga Ellefsdatter som da var enke for 2. gang.Helga var datter av Ellef Torkildsen Skuterud. Ellef overtok Skuterud i 1674. (Ås II side 432). Han var gift med Susanna datter av Paul Størkersen.Paul var sønn av Størker Helgesen som var på Burum i Ås fra begynnelsen av 1600-årene. (Ås I side 283)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde Roos

Tusen takk for alle svar. Det som jeg ikke har funnet ut er når Otter Andersen giftet seg og også når hans far og mor giftet seg.Vet ikke om det står i Ski;s bygdebøker? Har heller ikke funnet ut noe om Dårdi Sørensdatter og hvem som er hennes foreldre. Mvh Hilde Roos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.