Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Trond Pedersen

[#78404] Feil side henvising av fødte 1879 Gran Ministerialbok nr. 13, (1875 - 1879)

Recommended Posts

Gjest Trond Pedersen

Hei. Når du klikker på fødte 1879 kommer du inn på side 81 som er den siste side med fødte i 1879. Etter mye klikking frem og tilbake har jeg funnet ut følgende: Døpte 1879 begynner på side 176 og fortsetter til side 182, deretter hopper du til side 118 og fortsetter til side 122, hopper deretter til side 100 og fortsetter til side 103, hopper så til side 82 før du ender opp på side 81. Her er lenken til side 81: Lenke. Er det mulig å få riktig start side, så skal vi vel klare å finne frem til resten. :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Nei, indekssiden genereres automatisk og gir lenke til det laveste sidetallet som er indeksert med for eksempel 'fødte og døpte 1879'. Dette vil i praktisk talt alle tilfeller gi lenke til første side med det indekserte innholdet. Bare der hvor prestene har utnyttet ledig plass rundt omkring i kirkeboka, blir det ugreit.Hvis du går inn via listemodus, avhjelpes dette i stor grad, da du der bare blar innenfor én listetype (for eksempel 'fødte og døpte'). Utover dette må man følge henvisninger i kirkebøkene (mange kirkebøker har for eksempel en innholdsfortegnelse foran, samt at prestene gjerne har notert 'døpte fortsetter på s. 100' osv), slik man var nødt til den gangen man sveivet på mikrofilmapparater.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Trond Pedersen

Okay. Takk for svaret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.