Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bente Borgen

[#78467] Fjaler, Roland Hansen og Guri Rognaldsdatter på Ødegård. Opphav?

Recommended Posts

Gjest Bente Borgen

Roland Hansen fra Haukedalen, 1745-1787, giftet seg med Guri Rognaldsdatter fra Gjerland, Fjaler, 1743-1802. Hennes foreldre er Siri Olsdatter og Rognald Sjursen på Gjerland. Jeg leter nå etter Rolands foreldre..... Noen som kan hjelpe meg her?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bente Borgen

Rettelse; det skal selvsagt være Ødemark.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Egil Russøy

Det er sikkert han som blir konfirmert her. [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=4&filnamn=kf14321748&gardpostnr=614&personpostnr=614&merk=614#ovre>Lenke Det skulle bety at han var frå Gjerland.Då er vi eit stykkje nærmare.Her er eit skifte frå ein Hans Monsen Gjerland i 1773. Han var gift to ganger, og eldste barn i første ekteskapet er Rognald Hansen på Ødemarch. Kven som då var mor hans, kjem dessverre ikkje fram, men det lyt seg vel kanskje finne ut. Kildeinformasjon: Sogn og Fjordane fylke, Sunnfjord sorenskriveri, Svanø birk tinglag, Skifteprotokoll A 14 , 1772-1779, oppb: Statsarkivet i Bergen.Merknader: Register.Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24203/36Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bente Borgen

Takker så mye for dette, Egil. Kjempeflott at vi nå har fått vite at Rognalds far var Hans Monsen på Gjerland. Det er nok vanskeligere å finne moren. Kvinnene var ofte utelatt i kirkebøker. Men med denne ledetråden går det an å fortsette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Egil Russøy

Hei Bente. Eg var innom biblioteket i dag, og tok ein sjekk på bygdeboka for Førde. Her er det litt meir opplysningar om Roland, men også om Guri.Om garden Gjerland bnr 6.Hans Monsson f. Frøysland d. 1773. Gift 1742 med enka Agate Nilsdtr f. Kjelstad (Kjelstad ligg i Gaular, ho var først gift med Rognald Johanneson Gjerland).Deira første barn var Rognald Hansen f. 1744, gift med Guri Rognaldsdotter Gjerland, utfl. til Ødemark i Guddal, Fjaler.Om garden Frøysland i BB Førde: bruk nr. 7.Mons Jonson f. 1699, d. 1751, gift med Anna Jensdtr, og dei var foreldra til Hans Monsson Frøysland, seinare Gjerland. Far til Mons var Jon Hermansen f. 1646, kona ukjend.Om garden Kjelstad i BB Gaular: Brita knutsdtr gift med Nils Johansen f. Grøneng (Førde) d.kr. 1755. barn nr. ni av ti er Agate Nilsdtr. Mor til Brita var Marit Nilsdtr, frå hennar første ekteskap. Det er ikkje oppgitt kven hennar første ektemann var.Så litt om Guri. Eg tar med det som står i BB Førde om ho også, i tilfelle du manglar noko.Om Gjerland bnr. 3:Guri er fødd 1742 på Gjerland. Foreldra hennar var Rognald Sjurson Gjerland f. kr. 1713, d. 1766 og Siri Olsdtr f. kr. 1710, d. 1793.Far til Rognald Sjurson var Sjur Borgarson Gjerland, f. kr. 1668, d. 1755. Kona ukjend.Far til Sjur Borgarson var Borgar Sjurson (det tippa du vel) f. Ytre Gjerland kr. 1637, d. 1697.Borgar Sjurson var son av Sjur Olson d. kr. 1646. Han var truleg son av ein av dei to Ole som er nemdne på Gjerland kring 1620.mvh Egil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.