Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Stavehaug

[#78650] Ola Bjørnson Rue/Sindrol i Hol; frå 'Numedal'

Recommended Posts

Gjest Lars Stavehaug

Ola Bjørnson Rue skal ha vore frå Numedal, truleg f ca 1709-11, d etter 1775. Han vart gift med odelsjenta Ingebjørg Ivarsdtr. nedre Sindrol i Hol, f 1721, d før 1775. Ola overtok nedre Sindrol ca 1740, men selde garden i 1747. Dei var sidan på fleire plassar, sist på Halingstadslåtta (Trinteplassen) i Hol. Det er usikkert om etternamnet hans (Rue) peikar på ein plass i Numedal eller om han tente/budde på Rue (i Hol eller Hovet) då dei gifte seg. Er det nokon som veit kva upphavet til Ola var??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Harbek

Navnet Bjørn er ikke så veldig vanlig på slutten av 1700-tallet. I FT 1801 finnes en Biøn Olsen 28 år på gården Rudie (Rue??) i Rollag i Numedal: Lenke. Et syltynt spor, men kan jo være verd å sjekke om din Ola Bjørnson skulle ha sitt opphav der. Kirkebøker for Rollag finnes tilbake til 1708.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Åge Strøm

Bygdeboka, Nore og Uvdal i forn og nye av T.K. Loftsgard. Del I, Gards og Ættesoge for Nore. Bind V, side 2844 - 2846. Gard: Ro (Rudi) Lokal uttale er kanskje Rui eller Rue.Her finner vi Bjørn Kittilsen Ro f. oml. 1686 g. føre 1715 m. Anne Knutsdatter. De hadde mange barn men bygdeboka nevner ingen Ola. Bjørn døde i 1752 66 år gl. Det er nevnt skifte men det står ingen dato. Det ser ut til at Anne Knutsdatter vart attgift i 1754 m. enkemann Ola Aslaugson fra Kjønås i Dagali. Ho gav opp buet sitt til skifte i 1758. Kan hende ho flyttet. Det er ukjent når ho døde. Om skiftene kan fortelle mer vet jeg ikke Mvh Olav Åge Strøm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.