Gå til innhold
Arkivverket

[#78726] Qvarfordt (Querfordt), Bærums verk ca. 1610?


Gjest Oddbjørn Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddbjørn Johannessen

Ifølge litteraturen om Bærums verk (Yngvar Hauge o.a.) fantes det tre blad Querfordt ved Bærums verk rundt 1610: Anders, Michel og Morten. Qvarfordt-forskere i Sverige antar en sammenheng mellom disse og den store Qvarfordt-slekta ved svenske jernbruk (http://qvarfordt.info/disgen/0001/42.htm).Er det noen som kjenner nærmere til disse (som muligens var brødre) - og om det eventuelt finnes norske etterkommere?Jeg har også sett nevnt at en Anders Qvarfordt skal ha vært på Kongsberg ved etableringen av sølvverket i 1623.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

I et innlegg i en svensk debatt nevnes dessuten følgende:'Finnes artikel 'Släkten Finne fra Risør og Kongsberg' i Norsk släkthistorisk tidskrift, band 24, s. 282 (Oslo 1974) nämns att det tidigare var relativt okänt att Kongsberg hade fått fackutbildad arbetskraft från Baerum, däribland Anders Querfurth'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.