Gå til innhold
Arkivverket

[#78764] Knut Bernadotte Hultgren f. 1897 og Ovidia Magnusen f. 1900 på Knappen, Fana


Gjest Bente Borgen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bente Borgen

Knut og Ovidia giftet seg i Birkeland kirke i 1920, like etter at de hadde båret sin første sønn, Waldon Bernadotte, til dåpen. Knut bodde da på Straume og livnærte seg som dekormaler. Den lille familien flyttet inn hos Ovidias foreldre, gårdmannsfolkene Elias Magnusen og Ingeborg Johannesdatter på Knappen. Men etter noen få år flyttet familien til Sverige. Knut var svensk, født i Ørebro, men konfirmert i Kalmar, hans far var murer Karl Algott Hultgren. Familiehistorien sier at Knut var etterkommer etter kong Karl den 15., og vi vet at den samme kong Karl fikk den uekte sønnen Carl Rudolf Nordenstam i Ørebro i 1863. Foreløpig har vi ikke noen link til at kongen også skulle være anen til Knut Bernadotte. Samtidig måtte man vel få tillatelse fra Bernadotte-familien til å bære dette navnet..... Ellers forsøker jeg å hjelpe en etterkommer etter disse til å finne levende slektninger her i Norge, i Fana. Noen som kan kaste noe lys over disse opplysningene ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag T. Hoelseth

Kan ikke besvare ditt spørsmål, men vil gjerne kommentere det du ellers skriver:'... og vi vet at den samme kong Karl fikk den uekte sønnen Carl Rudolf Nordenstam...'Hvordan vet 'vi' dette egentlig? Det finnes hundrevis med familiehistorier om avstamninger fra den ene eller andre Bernadotten - et fåtall har vist seg å stemme (bl.a. grev Folke Bernadotte af Wisborgs datter) - men hvor er dokumentasjonen på ovennevnte?Bortsett fra en og annen nettside om magikere (ikke videre dokumentert):[url="http://www.tryllemuseet.no/mestere/bernadotte.html>http://www.tryllemuseet.no/mestere/bernadotte.htmlLenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bente Borgen

Er enig i dette, mange historier finnes rundt Bernadottenes etterkommere. Man skal jo ikke trekke slutninger ut fra det familiehistoriene forteller uten man kan dokumentere dette. Men jeg leter ikke primært etter dette, det var helst bare en kuriositet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bente Borgen

Hva med Knut fars dåpsinnførsel, murer Karl Algott Hultgren, kanskje i Ørebro? Eller Elias Magnussens slekt på Knappen? Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.