Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Falch

[#78831] Findes der nogen form for registrering ved ophævelse af ægteskab på 1800 tallet?

Recommended Posts

Gjest Hans Falch

Findes der nogen form for registrering ved ophævelse af ægteskab på 1800 tallet?Min tipoldemor Maren Olava, født Lange født 1805 i Trondheim, død e. 1865 muligvis i Kristiansund giftede sig 2. gang i 1844 i Trondheim med skuespiller Lars Olsen Iversen født ca. 1816 i København, død ca. 1879 København.Lars Olsen Iversen rejste til Danmark fra Trondheim i 1851, hvor familien boede. Det ser ikke ud til, at han siden hen kom til Norge.Ved folketællingen 1865 Kristiansund bruger Maren Olava sit fødenavn Lange.Spørgsmål: Findes der i Norge oplysninger om ophævelse af deres ægteskab?Mvh Hans Falch

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Ikke uten at de søkte om skilsmisse, eller at en av dem gikk til sak for å få hevet ekteskapet, f. eks. p.g.a. ektefellens lange fravær og/eller unnlatelse av å oppfylle forsørgerplikter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Falch

Mange tak for svar.Mvh Hans Falch

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.