Gå til innhold
Arkivverket

[#78928] født 1726 Liknes/ Nedre Kvinesdal, V.A., oppslag?


Gjest erling t. endresen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan H. Trelsgård

Hun skal ha blitt gift 1752 m. enkemann Bjørn Olsen Knibestøl (fra Eiesland) i Fjotland. Det er skifte etter Bjørn Olsen 25.09 1765.Kirkebøkene for Kvinesdal finnes nå i avskriftsform frem til 1788: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

ok, takk for det. Hun er nok ikke den rette Marthe Johannesdatter som jeg leter etter. 'min' ble gift som enke i 1754.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan H. Trelsgård

Det skulle ikke tilfeldigvis være Martha Johannesdatter fra Øksendal i Bakke du leter etter (nevnt i tema 78900) ? Hun giftet seg som nevnt i det temaet med Ole Atlaksen fra Øksendal og bodde noen år på Steinberg i Sokndal og senere i Tele under Ystebø og på Vatland i Hidra sogn.Martha og Ole hadde imidlertid ingen sønn ved navn Atlak. Det var skifte etter Ole 25.04 1783: http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24467/147 og ved skiftet nevnes kun enken og sønnen Andreas som var til sjøs utenlands. Sønnens verge er kalt 'Søstersmanden' Robert Skarås fra Sokndal. Denne Robert er identisk med Robert Mikkelsen Skarås/Årstad i Sokndal. Han var i sitt første ekteskap gift med Ingeborg Pedersdatter fra store Omdal som altså var datter av Martha Johannesdatter i hennes første ekteskap med Peder Hansen Omdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.