Gå til innhold
Arkivverket

[#79190] Arverett for dødsdømde?


Gjest Aase R Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R Sæther

Eg har site med eit par skifte frå Sølvberg og Ulvedal i Stryn i ettermiddag, og funderer litt på samanhengen.I skiftet etter Anders Mattisson Ulvedal i 1715 [url="http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24222/210>http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24222/210 blir nemnt enkja Dorte Antondtr, sønene Erik og Anton Andersson, dottera Dorte Andersdtr Roset, dottera Anne Andersdtr den eldre sine 'efterlatte tre ægte sønner avlede med gamle Anders Torbjørnson Sølvberg', og Anne Andersdtr den yngre, ugift.Ut frå dette kan det sjå ut som Anne er død, men det er ho visst ikkje. Det er ei skifteforretning som omhandlar henne i 1713

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Har du virkerlig funnet et bevis for dødsdom for leiermål ?Det høres da utrolig ut. Eller er det noe mere hun er dømt for ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Ho fekk vel ikkje dødsdom for leiermål, men for blodskam - sidan det var med bror til mann hennar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Dommen og det som hende etterpå har eg ikkje sett sjølv, men som eg skriv henta det frå Aaland si bygdebok om Stryn. Men det er vel som Bjørn seier slektskapen som utløyser dødsdommen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.