Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Stavehaug

[#79218] Torkjell Knutson Sæbø (frå Vestlandet?)

Recommended Posts

Gjest Lars Stavehaug

Ein Torkjell Knutson Sæbø lyste i 1710 pengemangel på Arnegard (søre) i Vats, Ål. Det betyder at han tykte han hadde odelsrett på garden. Spørsmålet er kvar Torkjell var frå/budde. Sæbø finns ikkje i Hallingdal, men derimot t.d. på fleire plassar på Vestlandet. Er det nokon som kjenner att denne Torkjell’en?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan Arthur Hansen

Den siste kandidaten ble gift i 1706 med Brita Askildsdtr. og døde på Mosevoll,Osterøy i 1741. Når det gjelder den første så bodde han i 1701 på Røen (Rødno i Fjelberg) (dagens Ølen i Vindafjord) ett stykke fra Sæbø i Fjelberg, men jeg finner han ikke under Rødno og jeg har dessverre ikke tilgang på Kvinnheradbøkene (Eid) Mvh. Johan Arthur Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Stavehaug

Ja, av desse to ser han i Fjellberg ut til å vera den 'heitaste'. Men endeleg bevis saknas. Fjellberg ligg no eit stykke bort frå Hallingdal, men ein veit at det rundt 1730-35 og utover var folk med røttene i Hallingdal (Ål) som budde på Aksdal på Borgundøy.Nærmare Hallingdal har me ellers Sæbø i øvre Eidfjord.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.