Gå til innhold
Arkivverket

[#79237] Skifte-ekstrakter = ?


Gjest Aase R Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R Sæther

Blant skifteprotokollane for Nordfjord ligg ein som er annleis enn dei andre, nr 8, som inneheld 'skifte-ekstrakter'.Kva er dette? Kva opplysningar kan ein vente å finne? Der er tydelegvis ikkje noko register her, så det blir mykje leiting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Dette er skiftedesignasjoner, hentet fra arkivet til Stiftamtmannen i Bergen, og ligner mest på overformynderprotokollene. De inneholder bare umyndige arvingers tilgodehavende, og grunnen til at vi ikke har tatt med registeret er at denne protokollene egentlig ikke har noe med de andre protokollene å gjøtre. Bare et fåtall av skiftene er med, og bare et ytterst lite utsnitt av opplysninger fra skiftene er med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Mange takk for nyttig informasjon! Så det finst eit register? Særleg for Stryn/Innvik som manglar kyrkjebøker på denne tida kan delvise opplysningar vere mykje nyttigare enn ingen opplysningar, når ein berre veit at dei er delvise - særleg når dei ordinære protokollane manglar for denne perioden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.