Gå til innhold
Arkivverket

[#79316] Omreisende blikkenslager Johan Kristiansen Moe fra Trondhjem


Gjest Harald Flaten
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Flaten

Lars Johansen ble født 2/8-1884 i Hegge, Østre Slidre, Valdres, Oppland [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9388&idx_id=9388&uid=ny&idx_side=-45>Lenke . Moren er Pige Ingebjørg Larsd. Beito, f. 1851. Faren er Omreisende blikkenslager Johan Kristiansen Moe fra Trondhjem, født 1851. Dette var hennes 3. leiermål, hans 1. leiermål.Ingebjørg Johansd. f. 15/8-1887 i Hegge Østre Slidre, Valdres, Oppland Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Flaten

Hei Gry,Navnet var bra, men fødselsåret stemmer ikke. I kirkeboken som jeg refererer til er han oppgitt født 1851, altså 16 år yngre enn den karen du viser til. Dessuten skulle han være født i Trondhjem i flg kirkeboken, mens 'din' mann er født i Gausdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne J  Engmo

Ville sjekket opp denne mannen,det står jo ingenting om at han er ungkar når han får disse to barna ue i 1884 og 1887 Lenke Har prøvd å finne vielsen,for å sjekke farsnavn,men foreløpig ikke funnet verken i Årstad,eller St.Petri Stavanger,der noen av barna er døpt. Er ikke så veldig inne på dette,men blikkenslager og platearbeider er vel innen samme yrkesområde ? Eller tabber jeg meg ut nå ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Flaten

Anne (6)Artig teori, men den kan kanskje ha noe for seg. Det er en 'uegte' unge til på samme side som Lars Johansen er oppført, og da er faren oppført som 'ungkarl', mens det ganske riktig ikke står noe liknende ved den omreisende blikkenslager.Det må i tilfellet være en ganske freidig kar. Han fikk barn med sin hustu i 1882, 1884, 1887, 1890 osv. Samtidig skulle han altså ha fått barn med en elskerinne i Valdres i 1884 og 1887....Kirkeboken i Valdres sier han er født i 1851 og FT 1900 sier 1852. Det likner ganske mye.Blikkenslager og platearbeider likner unektelig på hverandre...Det hadde vært bra å finne vielsen med tanke på farsnavnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen

Dette er vel samme karen som det vises til i innlegg nr.6. Johan Petter Moe dør i 1929.LenkeMvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen

I så fall er det neppe den personen det spørres etter i innlegg nr.1. Denne karen heter Iversen til etternasvn.Mvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.