Gå til innhold
Arkivverket

[#79619] Tilgang til kommunale FT for Bergen?


Gjest Torbjørn Igelkjøn
 Del

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Igelkjøn

Hei!Lurer på om det er mogeleg å få tilgang til dei kommunale folketeljingane for Bergen, slik at ein kan bla i dei, evt. søkje i dei digitalt. I så fall, kvar er desse tilgjengelege, evt. også digitalt?Mvh. Torbjørn Igelkjøn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn Igelkjøn

No fann eg plutseleg denne tråden, som ga svar på mykje av det eg lurte på: LenkeEr det mogeleg å sitje på PC på lesesalen og søkje digitalt i FT 1912?I tråden er det også nemnt noko om dei gamle folkeregisterkorta. Kvar er desse tilgjengelege? Er det også mogeleg å bla i desse, eller er dei sperra for innsyn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Folketelling for Bergen 1. februar 1912 er tastet inn. På lesesalen står det alfabetisk register og utskrift. Det er mulig å få hentet ut de opplysningene man ønsker fra databasen, f. eks. alle født i et bestemt år eller med et eller flere bestemte fødesteder. Det kan man få om man besøker lesesalen, eller om man retter en forespørsel til Statsarkivet i Bergen.De andre bevarte kommunale folketellingene for Bergen er fra 1917 og 1922. De kan man få bruke.Folkeregisterkortene kan lånes ut til lesesalen om de er over 60 år gamle. Bergen folkeregister ble opprettet i 1912. De avleverte kortene er ordnet alfabetisk etter gifte kvinners pikenavn 1912-1950, utflyttedes etternavn 1912-1945, og dødes etternavn 1912-1945 (ektefeller hadde felles kort, arkivert ved lengstlevendes død).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.