Gå til innhold
Arkivverket

[#80044] Amerikahjelp om norskfødte Karen Augusta Størseth, gift Stevens.


Gjest Atle Røthe
 Del

Recommended Posts

Gjest Atle Røthe

Karen Augusta Størseth ble født på Veøy i Møre og Romsdal i 1880 som eldstebarnet til Peder Knudsen Staurset og Ingeborg Brynjolfsdtr. Holden fra Hemne. Noen år etter flyttet familien til Kristiansund og deretter til Trondheim, hvor Peder Størseth ble fiskehandler. Foreldrene fikk tre barn til: Petra Egidia (1883-), Oskar (1886-) og Josef (1893-1907).Karen Augusta emigrerte til Amerika en gang etter 1900. Slektninger i Canada og USA har fortalt at hun ble gift Stevens. Ektemannen skal ha vært svært velstående på inntekter av ulike patenterte oppfinnelser. I 1939 kom Karen og adoptivdatteren Barbara (1922-) på besøk til norske slektninger. De returnerte trolig til Amerika i september 1939 sammen med Karens niese, Esther Marie Tørlen (1909-98).Informasjonen om hvor Karen Stevens bodde er litt motstridende, både Niagara Falls og San Francisco er blitt nevnt. Det eneste som er blitt bekreftet av flere, er Karens sørgelige endelikt. Hun skal ha blitt ranet av en narkoman i sitt eget hjem og etterlatt bundet og kneblet i en stol. Da hun ble funnet, var hun død.Er det noen som kan hjelpe meg med informasjon om Karens emigrasjon (tid og sted, ev. reisefølge), vielse, boligadresse, eventuelle barn og død (tid og sted). Adoptivdatteren Barbara Stevens skal ha vært gift flere ganger, bl.a. med en kar med etternavnet Hubbel. Er det mulig å finne noe mer informasjon om henne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Atle Røthe

Takk, Bjørg!Ja, du traff trolig blink. I FT 1900 for Trondheim var Karen Augusta 'opvartningsjomfru i private huse' så yrkesbetegnelsen 'Kafedame' kan godt stemme. At fødselsåret er ett år feil, trenger ikke bety noe, ei heller feilstavingen av mellomnavnet. At hun hadde tenkt seg til Seattle, Washington kan godt stemme. Niesen hennes, Esther Tørlen, som skal ha vært i reisefølget til Karen Stevens i 1939, giftet seg i San Francisco i 1942 og bosatte seg der. Seattle ligger jo på den amerikanske vestkysten, nord for California.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turid Kjærmann Jensen

Disse reiste med S.S. Kungsholm fra Gøteborg 2.9.1939 og ankom New York 11.9.1939 Karen Stevens 59år, adr. 848 College Ave.,Niagara Falls,NY. Barbara Stevens 16år ,født 18.11.1922 i San Francisco,CA. Fant ikke Esther Tørlen sammen med dem .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Line Osberg Eide

Jo, Esther reiste sammen med dem selv om de ikke sto på samme liste, og Esther skal til Niagara Falls. Karen og datteren sto på lista over US citizens, men Esther sto på lista over aliens.New York Passenger Lists, 1820-1957Name: Esther Marie Torlen Arrival Date: 11 Sep 1939 Birth Year: abt 1909 Birth Location: Norway Birth Location Other: kristiansund Age: 30 Gender: Female Ethnicity/Race­/Nationality: Scandinavian Friend's Name: Karen Stevena Port of Departure: Gothenburg, Sweden Port of Arrival: New York, New York Ship Name: Kungsholm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

Her ankommer Esther fra Canada til USA og skal til sin onkel Harry Stevens.Border Crossings: From Canada to U.S., 1895-1956Name: Esther Marie Torlem Arrival Date: 19 Oct 1940 Age: 31 Birth Date: abt 1909Birthplace: Kristiensund Nrw Birth Country: Nrw Gender: Female Race/Nationality: ScandinavianPort of Arrival: Niagara Falls, New York, USADeparture Contact: Father OleArrival Contact: Uncle Harry StevensRecord has photo?: No

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

Her er avisomtale av et par som heter Karen og Harry Stevens, og som har adresse 2220 Lakeshore boulevard, Oakland, CA.Lenke,5463,2761,5492;2779,5463,2909,5492&pid=487919625&ssrc=&fn=karen&ln=stevens&st=g

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Atle Røthe

Takk for god hjelp, Turid, Hanne og Kurt!Dette viser at deler av den informasjonen jeg har fått er korrekt. Karen giftet seg altså med Harry Stevens, men når og hvor? Lenken til avisomtalen (innlegg 7) er til Ancestry.com og krever tydeligvis et passord for å kunne åpnes. Er det noen som klarer å finne ut om det er noe generell informasjon av betydning i innlegget?Uansett bodde Karen og Harry Stevens i Oakland, California i 1930. Men i oktober 1940 bodde de i Niagara Falls. Så vidt jeg vet ble Karen drept langt seinere, trolig minst 10-15 år etter. Finnes dødsfallet hennes registrert noe sted?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

Avisomtalen jeg fant er relativt uinteressant, det er Karen som saksøker en byggherre etter at hun har falt og skadet foten sin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.