Gå til innhold
Arkivverket

[#80155] Knud Sønstebøe i Tinn


Gjest Lars Stavehaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars Stavehaug

I skattelista for 1647 står Knut mellom skatteyderne for 'Goudeset med Sønstebøe' i Atrå sogn i Tinn prestegjeld, han skatta 2½ qtr. Men etter samme skattelista åtte han også '4 lb. uden bøxell' i Nestegard i Holet, Hol i Hallingdal. (I skattelista fra Hallingdal kalles han for 'Knud Sunsteby i Thellemarchen'). Er det noen som vet noe om opphavet til denne Knut? Og noe mer om Knut selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Anders Holtan

Tinn Soga nevner Knut Olsson som første kjente bruker på Sønstebø, i perioden 1650-1664. Han var gift med Birgitte Zakariasdatter. I skifte etter Knut i 1669 nevnes barna Gro, Jon og Sonnev.Dette er fra Band II, side 219. Forfatter er H. H. Einung.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Theie

HeiSkiftet etter Knud er ikke i 1669, da er det skifte etter sønnen Ole Knudsen. De nevnte barna er derfor etter ham. I skiftet nevnes at Ole hadde kjøpt gården Sønstebø av sin far Knud. Det nevnes også at Knud hadde en etterleverske, Birgitte Sakariasdatter. Det står altså ikke at hun var Oles mor. Skiftet finner du her: [url="http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25696/15>http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25696/15 Ole og kona Sønnev hadde også kjøpt deler av gården fra Bjørn Knudsen (2 settinger) og Anne Karlsrud?(1 setting) Knud etterleverske Birgitte fikk ingen andel i gården.Det er nytt skifte etter Ole Knudsen i 1698 fordi jordegodset ikke var fordelt på barna. Dette skiftet finner du her:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Stavehaug

Jon og Egil! Takk for innlegga! Sakarias-namnet er jo uvanlig, men det fanns i Hallingdal dit det antagelig kom med presten Tolleiv Stenson. Han hadde en sønn med det namnet, d etter 1628. Men hvordan knytte Knut til Nestegard?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Anders Holtan

Her hadde jeg visst referert Einung feil, som rettet opp av Egil Theie. Tinn Soga forteller at Ola kjøpte en part av gården av Knut i 1664.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.