Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Vidar Flesland

[#80265] Firmaet Pedersen og Feste AS Bergen

Recommended Posts

Gjest Vidar Flesland

I 'Det Norske Næringsliv, Bergen fylke' (1945) er det opplyst at 'Pedersen og Feste AS' ble etablert sommeren 1938 med Odd Helmers Pedersen som disponent. Firmaet holdt til i Holmedalsgård 4 og 5, og drev med 'papirindustri, kunstforlag og kortevarer en gros'. Forteller firmaregisteret for Bergen hvor lenge firmaet eksisterte? (Jeg finner dem i adresseboken for 1942, men ikke i 1958). Holdt de til i Holmedalsgården hele tiden? Fremgår det hvem/hva 'Feste' i navnet referer til?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen har handels- og firmaregister for Bergen til 1944, mens yngre materiale ligger ved Brønnøysundregistrene. Det er der man kan vente å finne når selskapet Pedersen og Feste AS ble slettet.Selskapet Pedersen og Feste AS er registrert ved Bergen firmaregister 2. mai 1939. Formann Karl Feste satt sammen med O. og J. Helmer Pedersen i styret.Selskapet fikk akkordforhandlinger ved Bergen skifterett 28. mai 1940, og er ført som 'Slettet' i firmaregisteert 15. april 1942. Det står imidlertid i adresseboken fra 1944.Selskapet står ikke i telefonkatalogen for Bergen fra 1951 eller i adreseboken fra 1953-54.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Vidar Flesland

Takk for hjelpen. Søk i Aftenpostens arkiv indikerer at firmaet fortsatt var i drift i 1946, så jeg får sende en forespørsel til Brønnøysund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.