Gå til innhold
Arkivverket

[#80306] Skanning av folketellinga 1891


Gjest Geir Thorud
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

I et notat fra Norsk Regnesentral står det at denne tellinga skal skannes i løpet av et år fra aug. 2010.Er dette fremdeles planen?Er det evt. anslått noe tidspunkt for når vi kan se den på nett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Riksarkivet har i år skannet FT1891 tre-fire kommuner dels som pilot/testing, dels som bidrag til forprosjektet for Historisk befolkningsregister. Vi starter ordinær skanning av FT1891 i slutten av måneden og har estimert arbeidet til et drøyt årsverk. Det gjenstår å se om tidsprognosene holder stikk.På det nåværende tidspunkt er det vanskelig å si når bildene kan komme på nett. Vi har ikke avklart detaljene i hvordan bildene skal indekseres, og det er også et spørsmål om hvem som skal utføre indekseringa.Vi har allerede stilt bilder til rådighet for ett historielag som ønsket å transkribere FT1891 for sin kommune. Skanninga gjør at vi kan stille bilder til rådighet også for andre lag/foreninger som ønsker å jobbe med transkribering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Thorud

Takker for svar!Da får jeg begynne å undersøke om noen orker å gjøre enda en avskriftsjobb. Jeg tar kontakt med deg via e-post senere.Et spørsmål til som antakelig har allmen interesse. Vet du om det finnes programvare for avskrift av denne tellinga - som følger HISTFORM?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

RHD laget er registreringsprogram i vinter, basert på Histform, til bruk for registrering ifm Historisk befolkningsregister. Dette er det mulig å få en kopi av, og vi vil forutsette at dette benyttes ved transkribering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.