Gå til innhold
Arkivverket

[#80665] O. Hauers leiegård i Dronningensgate i Sarpsborg


Gjest Bjørg Brynildsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørg Brynildsen

I 1871 bodde Beate Nilsdatter og henes mann Anders Juelsen i O. Hauers leiegård i Dronningensgate i Sarpsborg. Kan noen fortelle meg om denne leiegården fremdeles står og event. hvilket nummer den har? Er det mulig å finne et bilde av gårdenpå den tiden? Hilsen Bjørg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lisbeth Wangen

Dronningens gate (7. april 1874) Utvisningsprotokollen synes å vise at navnet var brukt tidligere. Da kirken var oppført i 1861, ble den øvre del av gaten utlagt til bebyggelse. Det skulle så i 1874 utarbeides nye patentregistre, og dette nødvendiggjorde å få gatenavnene i orden. Sarpsborg fikk den gang Karl Johans gate, eller kong Carls gate som den først het. Denne gate gikk ut fra Torvets østre side. Det ser da ut som det ikke er tilfeldig at Dronningens gate gikk ut fra Torvets vestre side. Men hvorfor ikke Carl Johans dronning ble navngitt, kan ikke sies. Dronning Desideria reiste gjennom Sarpsborg i 1847, og byen arrangerte en mottakelse for henne, med salutt da hun ferjet over elven ved Sannesund. Hun var dengang enkedronning. Ekelunden ved Solli kapell bærer navnet Desiderias lund.Dete var det som sto på nettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.