Gå til innhold
Arkivverket

[#80904] Tyding av dåp på Norderhov


Gjest Leif Salicath
 Del

Recommended Posts

Gjest Berit Knudsen

1721 Karen Engebretsdatters barn Iver. 2 av fadderne het Torger Engebretsen og Malene Engebretsdt. 1722 samme mor, og det ser ut som om barnets navn begynner med Ma...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunnar Sigdestad

Hei Leif!Ja, dette er ein produktiv sersjant:Lenke nr. 1:Karen Engebretdaatters uegte Barn /:Iver:/ angiver for barnefader Iver Coucheroun Sergeant ved de gevorbne.Lenke nr. 2:9 Novembris døbt eet uægte Barn M[...] Karen Engebretsdaatter, s[om] efter Faddernes udsigende ved Daab[en] angifver Barnefader Ifver Coucheron, Sergeant ved de gevorbene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Tusen takk for svar.Det er flere Iver Coucheron på den tiden og det nærmeste jeg kommer i Ovenstad er han som er født i 1701 som ble sek.ltn i 1721, men kanskje det er en hittil ukjent Iver. Han var furer før han ble sek.ltn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Den eneste Iver Coucheron som jeg finner å være aktuell er altså obl. Iver de Coucheron 4.10.1701-12.9.1790 som iht. Ovenstad ble seklnt. ved Rømelings gev.inf.regt. 20/10 1721. Før det var han 'furer'.Hvis furer er omtrent det samme som sersjant, så er det vel rimelig at presten bruker samme tittel i 1722 som han brukte året før - dvs. før han ble seklnt. ??? Denne tråden: Lenke (ta med alt fra http til 15835) drøfter 'furer' og er ikke entydig på at det er sammenlignbart med sersjant, men kanskje mere korporal. Imidlertid er det et poeng at han rett etter ble seklnt. og da er han jo i rett 'skikt'. Kan Ovenstad ha mistet hans sersjantperiode ?Iver ble 1) gift med Anna Marie Schwabe - 12 barn og 2) med Birgitt Marie Todderud - 9 barn. Altså en meget produktiv mann og kanskje må vi legge til ytterligere 2 barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.