Gå til innhold
Arkivverket

[#81016] Tømmermester H. Struck


Gjest Tallak Moland
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Minken

Jeg har tatt noen notater fra kirkebøker ang. byggmester Hans Heinrich Struck fordi han i annet ekteskap var inngiftet i glassblåserslekta Jackwitz. Hans ekteskap nr. 1 ble inngått i Aker 30.7.1836. Brudens navn var Rønnaug Marie Jonasdatter Hammeren. Om brudgommen er det opplyst at han var 28 år, tømmersvend og født i Oldenburg. Farens navn var Johan Christopher Struck. Det nygifte paret flyttet ifølge innflyttingslista til Domkirkemenigheten fra Aker til Christiania høsten 1836. Da omtales han som tømmermester, 29 år og født i Tyskland. Ekteskap nr.2 ble inngått i Domkirken 8.5.1850. Brudens navn var Pauline Marie Jackwitz. Brudgommen kalles byggmester. Her er fødestedet mer spesifisert, men ikke helt enkelt å tolke Lenke.I følge en artikkel om slekten Jackwitz skrevet av Sven Moestue skal paret ha bodd i egen gård i Slottsveien (Karl Johansgate). I 1867 skal de ha utvandret til Amerika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Kjell Knudsen

I Grimstad ble det i perioden 1847-1849 bygget ny kirke. I Grimstad bys historie står følgende: '...Efter flere forhandlinger henvendte saa formandskapet sig til bygmester Struck i Kristiania, hvis kalkyle lød paa 3850 spd. Til ham blev da opførelsen overdraget. Men, som saa ofte, blev det ogsaa her overskridelse, saa der maatte flere efterbevilgninger, og arbeidet trak ut, da bygmesteren ikke opfylte sine forpligtelser.' I Grimstad kommunearkiv som oppbevares på Aust-Agder kulturhistoriske senter i Arendal er det en del materiale om dette, både i formannskapsprotokollen og i bevarte brev.Mvh Kjell Knudsen, arkivar AAks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.