Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tallak Moland

[#81018] Teglverkseier Edvard Martinius Erichsen

Recommended Posts

Gjest Tallak Moland

Jeg arbeider med bok om Akerselva: Edvard Martinius Erichsen eide tre teglverk langs Akerselva. I folketellingen for 1875 står det at han var født i Kristiansand i 1821. Vet noen noe mer om han?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carl Müller

EME er en av mine tipoldefedre. Han er født i Kristiansand og døde i Asker i 1885. Her er litt av det jeg har om ham: Han slo seg opp til å bli en betydelig teglverkseier ved Akerselven, Sandaker og Schultzehaugen og ble en meget formuende mann som etterlot sine seks barn betydelige beløp. Ved folketellingen i 1865 er han å finne i Maridalsveien (Øvre Schultzehaugen) som teglverkseier med kone Andrine Erichs. og 6 barn samt hans mor Ingeborg Dorthea Anders., 80 år, født i Oddernes. Ved folketellingen i 1875 finnes han i Kristiania i Maridalsveien 31, 33, 35 som værkseier, enkemann. Også familien Jesper Jespersen er bosatt der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.