Gå til innhold
Arkivverket

[#81097] stamfar


Gjest Ola Kielland-Lund
 Del

Recommended Posts

Gjest Ola Kielland-Lund

Forsøker å finne ut hvem som er vår stamfar i familien Luren/Lund. Hittil har vi funnet at Anders Luren, Askim, er den eldste, kjente, i familien. Han må være født ca. 1730 - 1740. Hans sønn er Gunder Luren/Lund. På internett finner vi en Anders Luren, født 1695, i Thorsang,Kopparberg, Sverige. Kopparberg ligger ikke veldig langt fra Askim, og vi prøver å finne ut om det er noen forbindelse her. Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Nedrud

Kirkebøkene for Kopparberg ligger sikkert ute på nett. Men i Sverige er det betaling og abonnementer som gjelder.Norsk Slektshistorisk Forenings bibliotek f.eks. har abonnert på denne tjenesten (Genline). Ved besøk der kan du selv sitte å søke i disse kirkebøkene.Se åpningstider på hjemmesidene til foreningen som holder til i Øvre Slottsgate 2 i Oslo sammen med foreningen DIS-Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Ottesen

Har ikkje heilt taket på begrepet stamfar, men det blir vel ein annan diskusjon.Er det nokon grunn til å tru at ein må ut av nærområdet her? Der er til dømes ein gard i Hobøl som tidlegare heitte Luren (no Holstad).Avstanden Askim - Torsång i Borlänge kommun er 383 km. Det tilsvarar avstanden Askim - Dombås eller Askim - Sogndal eller Askim - Odda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ola Ljødal

Dette er et annet tema egentlig, men siden 'stamfar'-begrepet er dukket opp her, kunne det være interessant å høre hva brukere av forumet mener om spørsmålet: Hvem skal man regne som stamfar til en familie? (Det er mange å velge mellom):

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Ola Ljødals spørsmål kan med fordel diskuteres i en egen tråd, eller man kan fortsette her: LenkeTil Ola Kielland-Lund: Det kunne være nyttig å vite hva dere har av opplysninger om Anders Luren og Gunder Luren/Lund, før vi forsøker å ta stilling til om det er noen forbindelse til Anders Luren i Torsång. Det er fornuftig ikke å gå for fort fram - det lønner seg å lage seg en solid plattform av 'sikre' opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigurd Høst

Synes Kristians forslag om å ta opp den forrige diskusjonen av stamfar-begrepet (tema 15374) er fornuftig. Vil derfor lage et innlegg der med mine erfaringer og synspunkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.