Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gisle Hersvik

[#81233] M&R: Norddal - Tyding av KB 1815 - O.M. (Homlung)

Recommended Posts

Gjest Gisle Hersvik

Hei,Skulle gjerne ha visst kva det står ca. midt på høgre sida (venstre kolonne), trur det må stå Ole Martinius....men kva så?Eg skulle gjerne ha visst kva som er hans fødsels- og dåpsdato.Foreldra skal vel Magnus Hansson og Jartrud Steffensdtr. om dette er rette Ole Martinius.Kildeinformasjon: Møre og Romsdal fylke, Norddal, Ministerialbok nr. 519A04 (1774-1816), Fødte og døpte 1815, side 147. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=15970&idx_id=15970&uid=ny&idx_side=-139>Lenke Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ivar S. Ertesvåg

Permanent sidelenke er betre, då kan vi bla fram og bakover for å samanlikne: Lenke'9d April Ole Martinus. Par[entes](= foreldre) Hans Olsen, Brathe Johnsdatter øvre Hauge.'Bokstaveringa av mora sitt namn kan diskuterast, men -ra- er det næraste eg kjem. Det kan hende det skulle vere Brithe, men det er ikkje det som står.Elles: sidenummereringa er litt rar: Indekseringa seier s.147, men boka seier 148.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gisle Hersvik

Takk Ivar,Då var det vel feil person, eg er på jakt etter han som gifter seg 14.7.1848 (nederst på sida her); Lenke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sivert Perry Nerland

Jeg har 1993 utgaven av Sunnylven og Geiranger II. Der står det om kona Gjøri og foreldra på side 572. Ole Martinus er i dåpen 2/12 - 1815 ført som Ole Andreas, men han er ført som Ole Martinus Magnussen Homlung ved konfirmasjonen den 18/9 - 1831 (sjå Norddal 1817-1834, folio 531a). Ole Martinus og Gjøri bosette seg på Syltevik (sjå ditto bok side 590). NB: Ole Martinus og Gjøri er ellers gift i Geiranger Juni 1ste (ikke 14/7). Hans foreldre er ikke nevnt under gården Homlung, enda faren er ført som gårdbruker ved dåpen, og han har ellers flere barn som både er døpte og konfirmerte som Homlung i kirkeboka. Kan foreldra ha forpakta gården ? Du får prøve å sjekke div. kilder. Ellers er det flere opplysninger i denne bygdeboka, som bør ettergås og anna. Vennlig hilsen Sivert Perry Nerland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gisle Hersvik

Tusen takk,Då skal eg sjå på dette ein gong til :-)MVH Gisle

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.