Gå til innhold
Arkivverket

[#81515] Jens Olsen Kielland f. ca 1772, dagarb. v/ Alunverket, Oslo


Gjest Grete Singstad Paulsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Grete Singstad Paulsen

Jens Olsen Kielland ble forlovet med Maren Olsdatter 4. april ([url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7370&idx_id=7370&uid=ny&idx_side=-114>Lenke ) og gift 24. april 1799 i Oslo Domkirke (Lenke). Datteren Oline Maria ble født 10. mai og døpt i Oslo domkirke 21. juni 1799. ”Arbeidsmand Jens Olsen og hustru Maren Ols Datter. Faddere: Heide lieutenant, Ole Smith Viinhandler, Peter Andreas Knudsen Kiøbmands-Karl, mad. Petersen enke, Jomfruene Clausen og Maren Dorothea Tejsen”. LenkeI 1801 finner vi familien ved Alunverket i Oslo (Gamlebyen). Jens er oppgitt å være 29 år og dagarbeider ved verket, dvs f. ca 1772. LenkeDatteren Oline Maria Jensdatter ble konfirmert 1814 i Eidsberg, ØF. Hun bodde da på Berg hos kaptein Fritzner. LenkeHun ble gift med Andreas Hansen 27. nov. 1819 i Eidsberg. Han bodde da på Berg, og hun på Wete. LenkeI 1865 bor Oline Maria som enke på gården Glørudholtet i Rakkestad hos sønnen Christen og hans familie. Her oppgis det at hun er født i Kristiania. Lenke--Spørsmålet er om noen kjenner til Jens Olsen Kiellands bakgrunn. Kan han være fra Rogaland? Er også interessert i hans ektefelle Maren Olsdatter f. ca 1776.--Mer om Alunverket kan leses her:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Grete Singstad Paulsen

Jeg har så langt ikke klart å knytte Jens Olsen Kielland til noen av de fire Kiellandgårdene som finnes registrert i FT for 1801: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=f1801&gardpostnr=29135&merk=29135#ovre>Lenke, Lenke, Lenke, LenkeJens Olsen Kielland og Maren Olsdatter fikk fire barn til, alle døpt ved Oslo Hospital / Gamlebyen: Christopher f. 1802, d. 1802, Lars f. 1803, d. 1810, og tvillingene Abraham og Wilhelm f. 1807, d. 1810 og 1809. Ingen av fadderne synes å være slektninger.Konen Maren Olsdatter, 32 år fra Alunverket ble gravlagt 20. jan. 1811. Dette er sannsynligvis Jens Olsen Kiellands kone.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grete Singstad Paulsen

Takk for lenken. Har sett på denne innholdsrike siden før. Den er et godt utgangspunkt for å spore opp Jens Olsen Kielland, for det kan absolutt tenkes at navnet hans er en omskriving av noe annet som ligner. Og kanskje kan navnevalget på barna hans gi et spor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Erling S.Kielland

Kan være han het Kjelland. Ser at forfedre i min egen slekt i Stavanger av og til ble 'feilskrevet' Kjelland. Ja jeg ser faktisk at medlemmer av Kiellandfamilien i Stavanger skrev det selv en gang imellom.!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grete Singstad Paulsen

Takk for innspill. Har tenkt på både Kielland, Kjelland, Tjelland, Kylland osv, men har ikke funnet noe ennå. Har fortsatt en del steder å lete, så jeg håper han dukker opp.FT 1801 viser ulike Kielland-gårder, og flere andre med lignende navn. Det finnes også en del som har Kielland (o.l) som etternavn. Så det er nok å ta av :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.