Gå til innhold
Arkivverket

[#81542] Hvor kom de fra


Gjest Synøve Svendsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Synøve Svendsen

... og hvor reiste de? Arne Olsen og Anne Pedersdatter fikk i desember 1817 tvillingene Ole og Peder. De oppholdt seg da i Gjerdrum i Akershus, men ble 'pålagt å forlate sognet'. Lenke Peder ble konfirmert i Fet i 1837, bosatte seg der på Flaen u/Holter, gift med Marte Maria Hansdatter. I folketelling Fet 1865 er det anmerket at Peder var 'Omstreiferbarn (Vedr. fødested)'. Ole ble konfirmert i 1834 på Gran på Hadeland i Oppland. Noen som vet noe mer om foreldrene - hvem de var, hvor de kom fra og hvor de reiste?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne J  Engmo

Mener det står under Fett (Fet) 1837 under Peders navn,og da fant jeg konfirmasjonen der i 1837 (Peder nr. 22,her står det også Gjerdrum helt bakerst) Lenke) Ole har jeg ikke funnet enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Karin Kringberg

Hei! I bygdeboka for Fet, under Flaen, Holter, står det at Peder Arnesen 1817-1887 ble født på Hadeland? Det står også: 'Peder Arnesen arbeidet på elva, men overtok også som husmann etter at svigerfaren døde. (Flaen) I folketellingene er ikke fødestedet hans oppgitt, men da han døde ble fødestedet hans oppgitt å være Hadeland. Peder og Marte Marie hadde giftet seg utabygds.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.