Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eivind Bremnes

[#81621] Hvor ble det av Ingeborg Jacobsdatter Høye, Rendal, Tater-Kristens søster?

Recommended Posts

Gjest Eivind Bremnes

Lensmann Jacob Jacobsen Høye (1699-1742) og hustru Anne Pedersdatter Tolgengaard (1702-1775) på Søndre Høye i Øvre Rendal hadde flere barn, blant annet Hans Kristian,(1735) også kalt 'Tater-Kristen'. Han ble som kjent skutt av bøndene i Rendalen. Yngste datter er Ingeborg, født 1742. Hvor ble det av henne? (J.B.Bull gårdshist. s.172)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Tollan

Har slått meg til ro med at Ingeborg med familie havnet i Bjørnør, se tema 72061. 'Alt' (navn og alder på alle 5, oppkalling, konfirmasjon/tidspunkt for flytting ol.l.) stemmer.Lånte bygdeboøkene for Bjørnør/Roan. Fant ikke noe mer som kastet lys over saken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eivind Bremnes

Ja, innenfor normalt slingringsmonn med årstall, oppkalling og oppgitt fødested må Ingeborg Jacobsdatter i Bjørnør være lensmannsdattera fra Rendalen. Faren døde da hun var lita, og gjennom mora hadde hun vel nære slektninger i Tolga.Simon og Ingeborg var mine xxxtippoldeforeldre. I slekta har det vært tradisjon for at ei grein er kommet fra Østerdalen. Gards- og slktshistoria for Bjørnør, som er et meget solid verk, har ikke opplysninger om hvor denne famlien kommer fra. Nå har vi vel dette på det rene.Det ser ut som det kom flere familier fra Nord-Østerdalen til Roan (Bjørnør) samtidig med Simen og Ingeborg. Deres datter Ellen fikk barn med en Ingebrigt Amundsen Hopstad f 1777. Barnet het Ingeborg, f. 7. mars 1799.Ingebrigts foreldre var Amund Larsen Bjørgan (ca 1739-1819), sannsynligvis sønn av Lars Jensen Hals, Stai i Kvikne. Amunds kone het Ingeborg Ingebrigtsdatter Jordet (ca 1749-1843) fra Vingelen. Også Ingeborg Jordets søster Anne og hennes mann Ingebrigt Pedersen Markusvangen (ca 1757-1941) fra Vingelen var der. Disse to familiene kom til Hopstaddalen, Roan ca 1787 og var leilendinger på Øverdal. Simen Olsen og Ingeborg er registrert på nabogården Grova i 1794, men kan ha vært der eller i området ei tid før dette. Det er også flere østerdøler i distriktet på den tida. (Søstrene Anne og Ingeborgs foreldre skal være Kirsti Estensdatter og Ingebrigt Olsen Jordet/Joret, Vingelen)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.