Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Dag Solberg

[#81689] Baste Iversen Hatland til USA

Recommended Posts

Gjest Dag Solberg

Jeg er dessverre lite flink i engelsk og håper noen kan hjelpe meg med å finne denne mannen i USA. Baste ble født 20/8-1880 på Hatland i Gjerstad sokn,Haus. Ifølge Sjøfarts - Hovedrulle for Bergen Krets innrullert der 16/2-1900. Samme dag ble han påmønstret båten 'Blaamanden' som kullemper. Baste er ikke nevnt av-mønstret fra den båten, men 31/12-1901 er han nevnt 'udslettet av Sjøfarts-hovedrullen. Ifølge ættebok for Gjerstad skal han ha bosatt seg i USA og en tid ha arbeidet ved en bilfabrikk der. (Han er forøvrig også skrevet Basthian ved folketellingen 1891 for Bergen) Ifølge muntlige kilder skal han i et brev han skrev fra USA ha fortalt at han hadde rømt fra båten han arbeidet på og reist som blindpassasjer til Amerika. Baste hadde også en søster - Martha f. 11/7-1884. Hun er nevnt utreist fra Bergen til Amerika 25/5-1909. Hun har da opplyst at hun skulle til Emden i N. Dakota til kjente der ifølge utreiseprotokollene. Håper noen kan hjelpe meg med disse personene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hanne Line O. Eide

Border Crossings: From Canada to U.S., 1895-1956 about Marta Hatland Name: Marta Hatland Arrival Date: 11 Jun 1909 Age: 25 Birth Date: abt 1884 Birth Country: Norway Gender: Female Race/Nationality: ScandinavianShip Name: Empress of Britain Port of Arrival: Quebec, Quebec, Canada Port of Departure: Liverpool, EnglandImage er dårlig. Siste bopel er Bergen. Nærmeste slektning i Norge er bror Andreas ?. Hun skal til venn Brynel ? i Emden, ND.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Dag Solberg

Hanne. Tusen takk for disse opplysningene. Nermeste slektning som er nevnt er Andreas som var hennes bror i Bergen. Han var fiskehanler på fisketorget i Bergen og en av flere som ble kalt Kveitekongen der. Han var også den av i alt 12 søsken som var mest brukt som fadder når søskene skulle døpe sine barn og har nok også vært kontaktperson for sine søsken som reiste fra byen og landet. Dag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.