Gå til innhold
Arkivverket

[#81914] Peder Jørgensen Neumann 1693 - ca 1760.


Gjest Roy Kåsa
 Del

Recommended Posts

Gjest Roy Kåsa

Takker begge to! Joda, jeg har vært inne på sidene du henviser til Karin, men desverre står det ikke noe om hans yrke/tittel der. At han var en velstående mann er det vel ingen tvil om, og handelsmann er jo mye sannsynlig.Roy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn-Erik Boye

Ifølge Familien Neumann 2008 var Peder Jørgensen fullmektig ved bordhandel på Bragernes. Senere Sagfogd I Vestfossen. Samme bok sier. 'Det var Peders bror Jørgen som først tok navnet Neumann etter sin farmors navn Niemand.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sven Erling Fyhn Svensen

Hei Roy!Kan supplere litt hva som er skrevet i denne boken om slekten Neumann fra 1903:(side 40)....Han var sin broder Johan Jørgensens fuldmægtig ved bordhandel paa Brageræs,senere bosatte han sig som sagfogd i Vestfossen,hvor han døde'reputerlig med mange Børn',siger brodersønnen Georg Johansen Neumann.G.(1.)...med Elisabeth Lemmich,døbt paa Bragernæs 15.6. 1700 ,død....(dtr. af Søren Hansen Lemmich,krigsraad,krigskommis- sær,Bragernæs,og hustru Petronelle Johansdatter Sommer) 13 barn. G.(2.)paa Eker 9.1. 1755 med Elen Margrethe Olsdatter,født ...,død...(dtr.af ).Uden barn.Dette er det som står.Håper det kan være til noen hjelp!. Yrket skulle være avklart iallefall.Mvh Sven Erling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sven Erling Fyhn Svensen

Hei igjen! Ja her var det bare å plukke informasjon!Var ikke klar over at det er blitt gitt ut en 'ny' bok om slekten Neumann/Niemand fra Helsingør i Danmark.Stamfar for slekten er Paul Iversen,brygger samme sted på midten/slutten av 1600-tallet.Navnet er vel egentlig tysk og kommer fra dennes kone,Mette Rasmusdatter Niemand.Det blir fremsatt en 'formodning' at stamfar muligens var en sønn av en viss Iver Paulsen,borgermester i København i 1615,men det står videre at dette nok ikke kan bevises eller 'bringes til sannsynlighet'.Kilden er:H(ans)H(olst)Neumann:'Familien Neumann',Christiania 1903.S.E.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roy Kåsa

Hei Bjørn Erik og Sven Erling! Dette var utfyllende saker! Takk så mye! Av Peder og Elisabeths barn er det Barbara født 1729 gift med Otto Knoph født 1731 jeg følger. Har heller ikke funnet Otto Knoph sitt yrke. Vet at fam var bosatt i Eiker og at Otto døde som enkemann 1798 på Ringsaker i Hedemark. Dere skulle vel ikke kjenne hans yrke også? Hans far Erich Otto Knoph var en velstående Propritær gift med Petronelle Pilegaard. Burde vel legge dette inn som et nytt tema, men jeg prøver meg!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sven Erling Fyhn Svensen

Hei Roy!Mannen var holzførster(skoginspektør),men vil du vite mer kan du vel opprette en ny 'Tråd'?Hilsen en som er etterkommer etter holzførsterHans Jørgen(Ambrosiussen)Fyhn(1726-1816),KOLLEGA AV OTTO KNOPH I 1761(da de ble ansatt som skoginspektører)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.