Gå til innhold
Arkivverket

[#81977] Peter Petersen og Anne Serine Jensdatter, Våle og Botne i Vestfold


Gjest Ronny Rismyhr Haugen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ronny Rismyhr Haugen

Peter Petersen på Langås og Anne Serine Jensdatter på 'Raasløs' (Rosløs) ble trolovet 28. april og gift 25. juni 1768 i Våle ([url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8155&idx_id=8155&uid=ny&idx_side=-16>Lenke).Ved et skifte på Kongsberg i 1776 bodde de på plassen Holmen i Våle. Ved 1801-tellinga er de nevnt under garden Gausen i Botne. Peter var jordløs husmann og murmester (Lenke).Anne Serine var fra Kongsberg, datter av Magnhild og Jens:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Erik Berg-Hansen

Holmen var en husmannsplass under Langås, men det står ingenting om Peter under Langås i Våle bygdebok.Hvis de ble gamle nok, kan du også lete i Holmestrand (fra 1814).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ronny Rismyhr Haugen

Takk for tipset om Holmestrand og for oppslaget i bygdeboka for Våle. Jeg fulgte rådet ditt, men kunne ikke finne dem i Holmestrand heller (lette fram til 1840).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.