Gå til innhold
Arkivverket

[#82087] Oversikt over sorenskrivere


Gjest Svein G. Jakobsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein G. Jakobsen

Er det noen som kjenner til oversikter over sorenskrivere (og vikarer/midlertidige) - generelt, men akkurat for øyeblikket gjelder det Kabelvåg spesielt?Skulle funnet ut hvilken periode Kvaløy var vikar som sorenskriver først på 1970-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein G. Jakobsen

Er det noen som abonnerer på statskalenderen og som kan slå opp Aage Kvaløy? Han skulle være vikar for sorenskriveren i Kabelvåg en gang mellom 1971 og 1974. Fra rundt 1974 var han politiinspektør i Follo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Dersom ikke abonnementstjenesten inneholder eldre årganger av statskalenderen, er den antakelig mulig å oppdrive på eller via et bibliotek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristin S. Aasen

Du kan be,spørre Carsten Schanche her i forumet om oppslag.Har sett tidligere at han har svart noen med oppslag i statskalenderen.Kanskje det kan være til hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

Siste Statskalenderen jeg har er fra 1957. Jeg finner en god del om Aage Kvaløy i gamle utgaver av Aftenposten. Bl.a. ansatt 1966 som politiadjutant ved Lofoten og Vesterålen politimesterembede. I 1970 var han politiadjutant ved Follo politikammer.Jeg har en bok som heter For rett og rettferdighet i 400 år. Sorenskriverne i Norge 1591-1991. Utgitt av Justisdep. i samarbeid med Fabritius Forlag 1991. 1000 eksemplarer.Bakerst i boka er det en oversikt over alle personer som har innehatt stilling som sorenskrivere i Norge frem til 1991. (Ikke vikariater). Oversikten er fylkesvis og innholder funksjonstid, navn, fødeår (ikke alle), fødested (ikke alle), dødsår (ikke alle), flytninger fra-til et embede (ikke alle).Aage Kvaløy er ikke nevnt i boka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristin S. Aasen

Svein G.J.: Du kan også ta kontakt med tingretten (sorenskriverkontoret) i området Kabelvåg tilhører og spørre etter de som har vært vikarer for sorenskriverne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

Statskalenderen 1974: Follo politidistrikt: Politiadjutant: Kvaløy, Aage, f. 22, c.j. 60, a. 71. Boken var ajourført pr. 1.1.1974, og han ble altså ansatt der i 1971. Det står intet om noe fravær/permisjon pr. 1.1.1974.Sorenskriver i Lofoten (Svolvær/Kabelvåg) i 1974 var Thomas Konow Fleischer, og han var utnevnt der i 1969. Men Kvaløy kan jo ha hatt permisjon fra politistillingen og vært dommerfullmektig (neppe vikar, i så fall konstituert sorenskriver) i Lofoten i dette tidsrommet. En dommerfullmektig er jo ikke lenger enn 2 år, og disse er ikke nevnt i statskalenderen.Jeg har ikke statskalenderen for noe år mellom 1970 og 1974.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.