Gå til innhold
Arkivverket

[#82150] Bilder fra Gimsø skole i Lofoten


Gjest tone patrick
 Del

Recommended Posts

Gjest tone patrick

Hei har noen bilder fra folkeskolen på Gimsø i Lofoten? Gamle og ev. nye. Er skolen i bruk i dag? Min oldefar var lærer der rundt 1900. Er også int i all informasjon om skolen på den tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Sørdal

Litt om skolen...Gimsøy er lokalisert mellom Austvågøy og Vestvågøy, og skilt fra disse ved henholdsvis Gimsøystraumen og Sundklakkstraumen. Skolen ligger sentralt plassert på øya, på Vinje.Kort historikk: Gimsøys areal utgjør 46 kvadratkilometer. Gimsøy er altså en relativt sett stor øy. Et slikt område krever gode kommunikative forhold for å opprette det tilbudet innbyggerne har krav på. Den dag i dag er veistandarden under enhver kritikk. Men det var verre før. Dette understrekes ikke minst av det faktum at man på 1920-tallet hadde ikke mindre enn 4 'fire' skolekretser på Gimsøy. Det ble holdt skole i Jenndalen, på Barstrand, i Vik, og på Vinje. Vinje, Vik og Barstrand hadde egne skolebygninger. Skolebygget av i dag ble bygget på slutten av 30- tallet, primært ved hjelp av dugnadsarbeid. Det sto ferdig i 1939. I 1997 skiftet skolen navn fra Vinje skole til Gimsøy skole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.