Gå til innhold
Arkivverket

[#82153] Engebret Olsen Slaabakkens andre hustru


Gjest Oddbjørg Brænd
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddbjørg Brænd

Engebret Olsen Slaabakken, født 1.10.1815 fra Tolga, emigrerte til Amerika sammen med mor, hustru, barn, søster og brødre, i 1856. På overfarten døde hans kone, Ingeborg Olsdatter og ble senket i havet. Etter indianerangrepet i 1862 i Belmont, Jackson, Minnesota, måtte de rømme fra farmene sine, Først til Emmet i Iowa og senere til Estherville og blir der i noen år. På tilbaketuren til Jackson blir følget overrasket av en prariebrann. Engebrets andre hustru og barnet deres dør av brannskadene. Hennes navn står ikke nevnt noen steder. Er det noen som kan hjelpe meg? Det mest sannsynlige er at hun er av norsk herkomst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 28 april 1920 forteller Engebrets søster Ingeborg den dramatiske historien i avisa 'Esterville Democrat' utgitt i Esterville, Iowa. Dessverre oppgis ikke navnet på Engebrets kone nummer to.

bilete10349.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det stemme at Ingebrikt Olsen Slaabakken var gift 3. gang med Anna Ingebrigtsdatter (Ramlotrøen?) fra Haltdalen? (f. 3 des 1819 - død i Jackson city, Minnesota i 1903)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørg Brænd

Ja, det stemmer at han ble gift for tredje gang med Anna Ingebrigtsdatter. Hun hadde tre døtre. Den ene ble gift med Engebrets bror, Simon, den andre med Engebrets sønn, og den tredje ble også gift med en slåbakk-kar. Men det var nå den andre hustruens navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.