Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Otto Fredriksen

[#82228] Hjelp til å finne Ole Pedersen sitt opphav

Recommended Posts

Gjest Lars Otto Fredriksen

Inger Brynildsdatter f. 1763 Liland i Lund, datter av Brynild Sigbjørnsen.I Lundboka I s. 164 står det at hun ble trolovet 01.10.1776 og senere g.m. Ole Pedersen. Han var født 1852 i Øvre Temli i Gyland. g.I i Nes 21.08.1774 med Anna Malena Hansdatter Helland.Har sett i Gylandsboka på Timli, øvre. På side 499 finner jeg en Ole f. 27.12.1754, sønn av Peder Olsen Temli og Dorthe Asbjørnsdatter Lian. Er dette den Ole jeg leter etter?Ole er å finne i 1801 tellingen for Flechefjord, Næss sogn, Drangeid under Gaarden Sunde. Her er han husbonde og 49 år og i første (?) ekteskap med Inger Bryngieldsdtr 35 år. Samt deres to sønner Bryngield og Peder.Her nevnes han som i første ekteskap, mens Lundboka sier han har vært gift før. Noen som kan hjelpe å finne bedre kilder gjennom kirkebøker. Er enda ikke helt flink når det gjelder å tyde de eldre kirkebøkene, men blir stadig bedre :-)Ole og Inger flytter senere til Liland i Lund, Rogaland og får flere barn der. Han dør i 1822.Vennlig hilsen Lars Otto.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Otto Fredriksen

Retter en feil jeg skrev: Ole Pedersen, i følge Lundboka, f. 1752, ikke 1852, beklager.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Søren Storaker

Eg trur du har funne rett Ole Pedersen, født på Temli. I kirkeboka står faren som Peder Olsen Timerlien [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9407&idx_id=9407&uid=ny&idx_side=-95>LenkeEg trur også opplysninga i FT-1801 om første ekteskap er rett. Det er nok Lund-boka som har blanda sammen Ole Pedersen Temli og Ole Pedersen Røyland. Ole Pedersen Røyland gifta seg 1874 med Anna Malena Hansdatter Helleland Lenke og dei var fortsatt gift i FT-1801 LenkeMor til Inger var Berte Lenke Inger Brynildsen og Ole Pedersen følgte tradisjonelle reglar for oppkalling. I 1804 blei ei datter døpt Berte Dorte

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Otto Fredriksen

Tusen takk for god hjelp, Harald! Setter stor pris på slik god hjelp. Er enig i hva du oppsummerer og skal ta en nærmere titt på det. Her er nok enda en nøtt løst.Igjen, takk. Hilsen Lars Otto.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.