Gå til innhold
Arkivverket

[#82683] Tydehjelp


Gjest Harald L. Bakke
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald L. Bakke

Eg treng hjelp til tyding av teksten på side 313 viede 1807' nest nederst på sida.'November d. 9de. U.k: Bendt Augustinussen Dÿrstad, og pigen Susanne Knudsdtr. Houge' - ' den 3die Januar 1808, Copuleret. fra .....' ?????Nokon som kan hjelpe å tyde det resterandePermanent sidelenke: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

Det står ikke ''fra'' - men ''see næstfølgende Pagina!'' - men jeg kan ikke se at paret er nevnt på den neste siden i kirkeboken.Så står det også en anmerkning nederst på siden: ''Bemeldte Bendt Dyrstad havde Attest fra Hr Finde''.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Som du ser i lysningene foran, så nevnes attestene her allerede ved lysningen. Presten etterlyste selvsagt Bendts attester, men så skrev han neste lysning så smått at han istedet for å fortsette på neste folio (side)fikk plass til å sette inn en fotnote (merket med kryss) om attesten fra Hr. Finde. Det er nok forklaringen på at det ikke finnes noe på neste side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.