Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rigmor Waler Iversen

[#82718] Kan noen hjelpe med å tyde ved skifte etter Hans Jørgen Madvig 24.juni 1803?

Recommended Posts

Gjest Rigmor Waler Iversen

Hei :o)23.november 1793 ble det holdt skifte etter Bødker Hans Jørgen Madvig (dpt. 10.august 1732 i Svaneke, Bornholm). Kildeinformasjon: Finnmark fylke, Finnmark sorenskriveri, Skifteprotokoll 68, 1771-1796 (fra side 434a) [url="http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25064/441?size=full&mode=0>LenkeNevnes i tråd nr. 82639: Hvem var Ellen Pedersdtr. som fikk 2 barn u.e. med Hans Jørgen Johansen Madvig?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore S. Falch

Skiftet ble foretatt etter ''afg. Bødker Hans Jørgen Madvig, der forhen har opholdt sig i Kiøllefiords Sogn men ved døden afgik paa Kielvig''. Det listes opp mange eiendeler (bl.a bøker) som ble solgt på offentlig auksjon den 17.juni.Blant dem som har fordringer i boet, er Elen Pedersdatter ''som er besvangret af den afdøde hvilket er en bekiendt Sandhed, har tilgode halv Fosterløn for barnet for et aar''.Det står også at ''Da det har været Skifte Forvalteren ganske ubekiendt hvem der skulde være Arvinger efter den afdøde, siden han i Ugivt Stand er hendød har han derom Corresponderet med Kiøbmd Jens Christian Buck hos hvem Madvig har været en lang Tiid og erholdet hans Svar af 5te d.M., saalydende under No.3''. I dette svarbrevet står bl.a. at ''afdøde bødker Hans Jørgen Madvig er fød paa Bornholm og skal have en Broder i Kiøbenhavn som er Konstner i Billedhuggerarbeide, og viidere ved ieg ey.''Jeg kan ikke se at skiftet inneholder flere opplysninger om avdødes familieforhold.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rigmor Waler Iversen

Tusen hjertelig takk for hjelpen Tore, det ble jeg veldig glad for :o)Hans Jørgen Madvig hadde en bror Claus dpt. 15.september 1726 og en søster Marie dpt. 26.september 1728.Da er det vel broren Claus som var kunstner i billedhuggerarbeide i København, så sant han ikke hadde noen flere brødre. Stor takknemlig hilsen og *Smil* fra Rigmor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.