Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Petter Stene

[#82789] Panteregister, Trondheim by

Recommended Posts

Gjest Petter Stene

Ved å velge Panteregister, Sør-Trøndelag så kommer ikke Trondheim by opp i drop-down listen over Sted, men en må bla seg nedover på siden for å komme dit. Høyst forvirrende, og neppe tilsiktet. Måtte en telefon til SA Trondheim for at jeg fant det... Heller ikke fritekstsøk på Trondheim fungerer.Kan Trondheim by komme inn i listen over steder en kan velge og søke etter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Vi ser definitivt behovet for endringer her, men av ulike årsaker er det mest praktisk å utsette det til felles metadatabase for skanna og transkriberte kilder er på plass. Dette er en del av arbeidet med nytt Digitalarkiv og vil pågå i 2011. Når den nye metadatabasen er på plass, kan vi lage et nytt og bedre brukergrensesnitt for tinglysingsmateriale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Karlsen

Det er vel en effekt av at en under panteregister bare kan søke på nivå 1 (fylke) og 3 (sted) og ikke nivå 2 (embed). En effekt av det igjen er at dersom du under Sør-Trøndelag søker på Hitra, så får du Hitra som sted under Fosen sorenskriver, men ikke Hitra fra den tida det var eget embede. Og du kan selvfølgelig heller ikke søke på Fosen eller Gauldal fordi de bare er nivå 2 navn. Det sikreste er bare å søke på fylke og deretter bruke den komplette lista på høyre side.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.