Gå til innhold
Arkivverket

[#83012] Larvik birkerett 1772


Gjest Torgrim Sørnes
 Del

Recommended Posts

Gjest Torgrim Sørnes

Kongsberg statsarkiv skriver 'Tingbøker fra overbirkeretten for perioden fra 22.06.1764 til 29.10.1813 ser ut til å mangle her hos oss. Det er ikke notert i katalogen hvor disse eventuelt kan være eller hva som har skjedd med dem.'Jeg finner dem ikke i digitalarkivet heller.Betyr dette at birkeretten i Larvik (såvel over- som under-) er tapt i angjeldende tidsrom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Ja, det er vel ingen som er nærmere til å vite noe om dette, enn Statsarkivet på Kongsberg! Utgangspunktet for digitalisering er kataloginformasjonen fra statsarkivene.Noen 'underbirkerett' fantes ikke i grevskapene - dvs. referat fra de lokale tingene er innført i sorenskriverienes tingbøker. I så måte ser det ikke ut til å være mangler i Larvik sorenskriveri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgrim Sørnes

Den tingboken for Larvik sorenskriveri 1700-tall som er scannet inn her på digitalarkivet er jo bare et register på 30 sider, betyr det at den egentlige tingboken for Larvik sorenskriveri 1770 befinner seg på Kongsberg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Beklager - jeg så ikke at tingbok 25b bare var et ekstrakt. Da er det åpenbart et hull i den ordinære protokollrekka for Larvik sorenskriveri mellom 1769 og 1781.Riksarkivets seksjon for digitalsiering og konservering baserer seg på mikrofilminga, som skal være komplett fram til ca. 1800 i henhold til SAKOs katalog: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.