Gå til innhold
Arkivverket

[#83037] Hans Christensen og Gunhild Andersdtr Skjønhaug i Høland.


Gjest Roy Kåsa
 Del

Recommended Posts

Gjest Roy Kåsa

Kjenner noen til dette paret? Har ikke funnet dem gift, men de får barna Maren 1812 - Inger Dorthea 1815 og Andreas 1818. Alle født på Skjønhaug Trolig kan Hans selv være født 1786 på Skjønhaug og sønn av Christen Gudmundsen og Marie Larsdtr?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torodd Kinn

Dette kan godt vere eit villspor, men det gifta seg eit par med namna Hans Nygaard og Gunild Andersdtr. i Moss 27. mars 1812 (høgre side, nr. 5 ovanfrå): LenkeDet er jo eit stykke frå Høland til Moss, men sidan den Hans du nemner som ein kandidat, budde på ein plass under garden Nygård, er det kanskje ikkje utelukka at det kan vere rett par? Og året passar jo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roy Kåsa

Hei Torodd! Slett ikke usannsynlig dette.Plassen Skjønhaug u/Nygård ligger jo i Løken i Høland, og som forlover står en Christen Moe. Finner faktisk Moe i Løken Høland, så du har kansje rett! Sitter med 5 bind gårdshistorie fra Høland, men ingen av dem omhandler Nygård/Skjønhaug desverre. Vet ikke om det finnes flere bind utgitt. Må nesten spørre deg om hvordan du havnet i Moss?? Utrolig at du fant dette!? Mvh Roy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Inger Sofie Olberg

Hei Mulig at den Hans Christensen du nevner gifter seg som enkemann i 1852 med Marie Olsdatter f 1815 på Kjelvei u Bunes, Setskog (Bind I) de fikk en sønn Andreas f 1851 på Engen u Mo, Vestrengfjerdingen, Hølandpar nr 8: [url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060308030981.jpg>LenkeNår det gjelder Gunild Andersdatter kan det være hun her i 1801;LenkeOg dette kan jo være foreldrene:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Sofie Olberg

HeiEn Gunild Andersdatter begraves fra Engen u Mo, Vestrengfjerdingen(Bygdeboken som omhandler stedet har enda ikke utkommet) Lenke i 1852 i høland, og hun skal da være født rundt 1781. Det er utkommet seks bind, den siste kom nå i november.mvh Inger Sofie Olberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Inger Sofie. Her har du utvilsomt funnet den samme Hans! Ved gifte med Marie står jo her hans far Christen Gudmundsen. Hans døde på Engen i 1872, og Gunhild i 1850. Ser også at nevnte Anders Nilsen faktisk får ei datter Gunhild i 1881 i Moss, så dette var storveis! Takk til deg Inger Sofie. Mvh Roy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.