Gå til innhold
Arkivverket

[#83117] Peter Aslaksen Langseter, Trøgstad 1723


Gjest Vigdis Skaar Nygaard
 Del

Recommended Posts

Gjest Vigdis Skaar Nygaard

Han var én av flere som kjøpte Trøgstad kirke i 1723. Peder Langseter er medeier i Gjulem gård i Rakkestad i 1723. Har du opplysninger om ham - fødested, foreldre, hustru og annet ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Petter Vennemoe

Har følgende notater på denne Peder Aslaksen, tar gjerne rettelser/ tillegg: Mulig barn av Aslak Pedersen Nøstvedt i Ås, og Guro Hansdatter Gryteland. Dragun i Øtkens kompani & enkemann v 2.ekteskap i Trøgstad. Han var med sin ektefelle blandt de mest skadelidende i Trøgstad under svenskenes herjinger i 1716, hvor han er registrert som å ha mistet korn, mel, matvarer, dyr og husutstyr for tilsammen 269 Riksdaler. Eide iflg tingbøkene sagen på Langset søndre i 1715. Kjøpte 1723 sammen med Jørgen Hansen Holst diverse kirker og gårder i Trøgstad, som han ble kjøpt ut av etter noen år. Iflg Tingbøkene for Åsengen 1715, het hans mor Guro Hansdatter, ikke det som står i Eidsb. bygdebøker. Gift 1715 med Eli Olau Gundersdatter Langseter, og ca.1724 med Beate Henrichsdatter Altenburg.Skifte på Lindhol i Eidsberg 13.04.1730.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Skaar Nygaard

Flott med disse opplysningene! Jeg ser ved vielsen i Trøgstad kirkebok 13. juni 1715 at han er skrevet Peder Aslaksøn Aschehoug. Da er muligheten liten for at Peder er sønn av Aslak Gjulem i Rakkestad, og du har gitt forslag til foreldre. Her går det i retning Ås.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Skaar Nygaard

Vielsen 21. januar 1725 i Eidsberg Kildeinformasjon: Østfold fylke, Eidsberg, Ministerialbok nr. I 1 (1710-1730), Kronologisk liste 1725, side 199-200. Permanent sidelenke: Lenke her har han adresse Nøstvedt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Harald Fjellheim

Hei!Ås gårdshistorie II s.92 skriver at Peder Aslaksen bygslet Askehaug av sin stefar Willum Eriksen Nøstvet fra 1712 til 1717.Samme bok under gården Nøstvet s. 73 - 75 er det en del om slekten til Peder Aslaksen.Om bygeboken er korrekt vet jeg ikke, men Nøstvet er vel også diskutert på dette fora tidligere.I siste nummer av Genealogen hadde Svein Arnolf Bjørndal en fin artikkel som omhandlet Nøstvet og Åmot i Lier hvor forfedre til den slektsgrenen du etterspør er omtalt.MVH Per Harald Fjellheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.