Gå til innhold
Arkivverket

[#83124] Martin Johan Petersen f.1862 Asklundvald, Frosta ?


Gjest Tommy Paulsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Tommy Paulsen

Han ble far til Sofie (nr 27) LenkeJeg har ikke klart å finne Martin i kirkebøkene for Frosta. Kan bygdebøkene gi mer informasjon? (Asklund skal være omtalt i Frostaboka bind 7)Mvh Tommy Paulsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solås

Lurte litt på denne karen øverst her, men han er f. i 1863. Synes det står Arntsen Petersen(?) ved dåpen til Marie og her heter faren Arnt Peter, - kanskje en sammenheng?: Kildeinformasjon: Nord-Trøndelag fylke, Frosta i Frosta, Ministerialbok nr. 713A07 /1 (1850-1877), Fødte og døpte 1863, side 57. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=6586&idx_id=6586&uid=ny&idx_side=-60>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solås

Det er sikkert samme Johan Martin som er fosterbarn på Gisetaune i 1865: LenkeArnt hører vel her til patronymet og blir da ikke så langt fra det presten skrev ved dåpen til Sofie.Han havnet kanskje senere på Asklund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Anne Lise Hovdal

I Frostaboka bind 7 på side 301 står det; Martin Jiohan Pettersen Bakken født 1862 på Stenhaug, og han døde i 1944. Gift i 1885 med Ane Marie Larsdatter Tangen(1865-1928). De er ført i Bakken(også kalt Asklundvald) under Asklund. Han ble konfirmert i 1877 i Ytterøy, og i 1882 bygslet han plassen Bakken(Asklundvald). Han fikk ikks skjøte før i 1922, og han drev som bvygningsarbeider g fisker, og var 38 vintre på Lofotfisket. Av disse var det en del år med egen båt, som var en listerbåt med råsegl. Hans barn: -Sofie Martinsdatter født 1883, gift med Johan Sætre i Trondheim. Moren var Anna Kirstina Nilsdatter Sletta under gårdsnummer 37(Risan)Marins barn med kona: -Sigurd Martinsen Bakken født 1886, og død 1968. Han var lagerarbeider hos Leif Hofstad i Trondheim. Gift med Ingeborg Olsen fra Romdsal(1887-1954). De var bosatt i Trondheim. Martin var sønn av Johan Petter Andreassen Øvre Sand i Leksvik, og enke Mette Jensdatter Risanvald. Mette var datter av Jens Augustinussen Åsmyr.Far til Martin som som var Johan-Peter Andreassen var født 87,april 1840, og døde i 1924 i Trondheim. Han var en allsidig snekker og møbelsnekker, og han vokste opp i Myrenget i Leksvika. Han flyttet i 1869 til Øvre Sandsveet, og ble gift i 1867 med Anna Maria Petersdatter Faanesvald(på Frosta)født 1840. Hun reiste til Leksvik i 1859

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Finner dette om Jens Augustinussen Åsmyr(far til Mette Jensdatter og morfar til Martin). Jens Augustinussen Hållåen under Frøystad var husmann, og født o 1803. Han døde i 1882. Hans barn: Mette født 1827, og Mettes mor var pike Christiane Paulsdatter Asklund. Det var begges første leiermål. Mette ble gift i 1853 med Magnus Carlsen Remmasve, og de flyttet til Stenhaug under Risan på Frosta. Hun var enke da sønnen Martin ble født. Jeg kan sikkert finne mer på disse i Frostabøkene, men det er kanskje lurt å se på kirkebøkene først. Jeg slår gjerne opp videre i bygdebøkene senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Anne Lise Hovdal

Det er bare moro å kunne hjelpe, og jeg gjør som tidligere skrevet gjerne flere oppslag i bygdebøkene og i skiftene jeg har skrevet av frem til 1823 for Frosta. Får dessverre ikke gjort så mye med den delen av slekten som kom fra Leksvik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Kan jo tipse om Leif Kvernhusvik sine søkbare kirkebøker for Leksvik her på Digitarkivet. Ta databaseveljar, fylke og så Leksvik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.