Gå til innhold
Arkivverket

[#83314] Hvem tror du at du er - på tv


Gjest Per Helge Seglsten
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnstein Rønning

Enig med Johan (75). Programmet med Ringnes var interessant nok, men jeg fikk en følelse av at opplysningene som ble tatt fram egentlig var kjent for familien fra før. Men når det er sagt, så synes jeg det er flott at han (Ringnes) stilte opp, og jeg vil gjerne ha slike programmer gående i mange år framover.Jeg så (et glimt) at det på anetavla var en Mikael Skjelderup Hansson. Han var født 16. sept 1839 i Kristiansand, som sønn av Christian Rasmussen Hansson og Harriet Marie Mørch. Er det noen som vet hvordan navnet 'Skjelderup' dukker opp her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Jeg er nok enig med de som mener at første program samlet sett var mest interessant. Men alle aner er like mye verdt, rikfolk som husmenn, og det må gjelde begge veier. Som Oddbjørn skriver i (65): Etter åtte programmer får vi tro at vi har fått se et tverrsnitt av norsk slektshistorie.For øvrig vil jeg tro at ganske mange vil kunne føre sin slekt tilbake til Ringnes-ættas eldste kjente medlem, som ifølge Tore H Vigerust var Guttorm på Veikåker, nevnt 1325 ([url="http://www.dokpro.uio.no/perl/middelalder/diplom_vise_tekst.prl?b=8965&s=n&str=>Lenke). Dette er genealogisk nytt i den forstand at Tore dessverre aldri rakk å publisere sin forskning på Ringnes-ætta på den måten han nok ønsket, jf.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Bredo of Morgenstierne von Munthe 1774- var gift med Christine Bodilla Bergitha de Flindt 1748-1782. Se også [url="http://www.snl.no/Bredo_Henrik_von_Munthe_af_Morgenstierne/1774-1835>Lenke. Hun var datter av Henrik de Flindt 1718-1790 og Johanne Christine Petersdatter Riis 1719-1755. Henrik var også en kjent person http://da.wikipedia.org/wiki/Henrik_de_Flindt.Historien bak Morgenstierne/Munthe vises stort sett her Lenke.En senere Bredo sees her gift med Skjelderup

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

(78) Retter: Det var far til Bredo 1774, nemlig Otto Christopher af Morgenstierne von Munthe 1735-1809 som var gift med Christine Bodilla Bergitha de Flindt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Beate Hanssen

Neste søndag er det Benedicte Adrian sin slekt som skal undersøkes.Må bare si at min slekt ser ikke så 'fornem' ut som Ringnes sin. Her er det full bondeslekt langt tilbake i tid, kanskje den mest 'kjente' personen på mitt slektstre er Andreas Christian Møller, han som startet den første døveskolen i Trondheim, han var bror av min tipp-tipp-oldefar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Jeg er interessert i denne slekten fordi fogd Christopher Giertson von Morgenstierne 1619-1679 gift med Birgitte Ludvigsdatter von Munthe 1634-1708 er mine 6tip.Bredo Munthe 1701-1757 (bestefar til Bredo 1774-1835) var gift med Anna Dorothea Trulsdatter Smith 1714-. Er det noen som vet noe mere om henne ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne B. Kristiansen

Leif... Du har vel boken om slekten Munthe som Sverre Munthe ga ut i 1994? Forøvrig finner en siden til han her: www.munthe.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

(78), (81) Jeg prøver lenken på nytt: Lenke(Det er problematisk å ha lenker med noen spesielle tegn i som i dette tilfellet '–' mellom de to understrekningene bak i lenken).Takk til Arne. Jeg må få lånt boken på biblioteket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Nermo

Morsomt program om ''Ringnes herre'', men jeg synes programmet ble skjemmet og innholdet distrahert av all øl-reklamen, som tydeligvis var grundig planlagt, men likevel svært amatørmessig presentert, og selvsagt ulovlig. Slik budre NRK pålegge sine programleverandører å unngå.Artig med gravingen i karrieren til den danske jus-utdannede Bredo Henrik von Munthe af Morgenstierne (1774-1835) ([url="http://www.nermo.org/slekt/d0008/g0000084.html#I19971>Lenke), som først ble sparket fra dansk høyesterett og landsforvist pga. tjenesteforsømmelse, for senere å dukke opp i Christiania som regjeringsadvokat (1816-1820), før han ble sorenskriver i Bamble og Stortingsmann, inntil han i 1824 mistet sin plass på Stortinget da det kom for en dag at han mottok en årlig 'pensjons-ytelse' på 400 spd. fra Kongen, som på denne tiden kjøpte seg støttespillere i den norske 'demokratiske' system. Slikt 'snusk' ble åpenbart sett på dengang med like strenge øyne som nå (jfr. den ferske fellende dom mot våre tidligere stortingsmenn i pensjons-saken). Bredo ble riktignok senere rehabilitert som høyesterettsjustitiarius.Som det framgikk i programmet var Bredo's sønnedatter Alexandra mor til Oda (Othilie) Lasson (Lenke). Bredo var også oldefar til Christian Ringnes' ane Othilie Hansson (Oda's kusine, søsterdatter av Oda's far Christian Lasson, som selv var søskenbarn av sin hustru, ovennevnte Alexandra).Og blant hovedpersonenes fjerne agnatiske aner ved Krøderen var sikkert denne Gudulf Ringnes (f. ca. 1465?) :

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Tislevoll

Hei, hvor sikkert er det at Christopher Eriksen Glad hadde døtrene Birgitte Christophersdatter Glad (gift m. far til Gjert Christophersen Morgenstierne og Kirsten Christophersdatter Glad, f. ca.1595 g.m. Mons (Mogens) Johnsen Schanke, er generasjonene her sikre, noen som vet ? Ser at det står på ulike nettsider, men er vel endel fantasi der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Nermo

(87/88:) Jeg har ikke notert noe som skulle tyde på at disse to barna (eller de andre seks) ikke skulle være barn av Hr Christopher E. Glad (c1555-1619) til Øyer, senere Vågå, men selv har jeg ikke sett noen primærkilde til denne informasjonen (Lenke). Men vi beveger oss jo her enda lenger vekk fra trådens tema ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Syns det første programmet om Bjarne Brøndboes slekt var meget interessant, men fikk ikke sett det andre programmet i går. Gleder meg til å se reprisen i kveld. Det har jo kommet frem ulike synspynkter på dette programmet her. Så jeg får se hvem jeg er enig med etter kveldens program. Dette er mitt første innlegg med ny pc og ny e-postadresse etter at jeg flyttet til Stjørdal, så det blir også spennende å se om dette innlegget kommer inn her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Snodig. I Nettmøtet fikk en som spurte om eiendomsoverdragelser til svar at sånt ligger ikke på nettet. Vel, jeg bruker panteregistrene hver dag i arbeidet med ei bygdebok, og slike opplysninger heilt fram til omlag 1950 ligger på nettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Nermo

Forøvrig tviler jeg litt på om denne debatten er det beste forum for en 'krig' mellom tilhengere av hhv. Digitalarkivet (og Brukerforum), DIS (Slektsforum), NSF's nettsider, osv. Objektiviteten har dessuten lett for å bli hemmet av personlige erfaringer, bitre eller gledelige ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Tislevoll

Ja, trådens tema har jo ikke noe med forfedrene til dei som var på tv i 'Hvem tror du at du er', du kan ha rett i det, hva handler tråden her egentlig om da, kan du forklare det Per Nermo ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Trådstarteren hadde bare tenkt å gjøre oppmerksom på at serien var klar for sendestart. Dere må skrive om hva dere vil for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Hei Per.Takk for linken i (86). Der fant jeg en haug andre tipper samtidig.Mht. Bredo, så var det en mengde andre jurister, rådmenn og fogder og lign. bakover i slekten.Personlig synes jeg det kanskje skulle vært mere praktisk slektsforskning i programmet. En kom liksom litt for lett rett til løsningene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Tislevoll

Takk Per Helge. Det jeg skrev hadde jo også noe med forfedrene til Ringnes/Munthe slekten å gjøre så jeg så ikke noe galt i å spørre her.V.h. Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Per (93)Jeg kan ikke se konturene av en liten krig en gang jeg. Men jeg synes det betenkelig at DIS sine representanter på nettmøtet, (nettmøte er viktig i forbindelse med en slik serie), unnlater å nevne landets største forum for slektsgranskere, og i tillegg villeder (se innlegg 92)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.