Gå til innhold
Arkivverket

[#83334] Hvem var faren til gutt født 1905 i Oslo, og hvor ble gutten av?


Gjest Kari H.A. Letrud
 Del

Recommended Posts

Gjest Kari H.A. Letrud

Mor: Alma Louise Paulsen Wallebeck. Far ukjent. Det sies at en skredder i Oslo tok seg av gutten.Alma (kan ha kalt seg Alma Hansen) var født 22.mars 1871 og konfirmert i 1885. Hun var fra Kråkstad og kan hadde bodd i Amerika før 1904 og hun dro tilbake dit etter barnefødselen. Gutten kan være født sent 1904 eller før medio mars 1905. Alma kom aldri tilbake til Norge etter 1905. Det er nevnt en Nelson, men om det er denne Alma som var gift med ham, er uvisst. Og Illionis er nevnt som et evt sted.... Det at hun kan ha vært i Amerika allerede før 1900, kan skyldes at hennes besteforeldre dro dit mellom 1865 og 1875.Er det noen som har opplysninger om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Erik Berg-Hansen

Har sett igjennom Vålerenga 1904-05 uten resultat. Det hadde vært kjekt med et navn på denne gutten - da er det kanskje mulig å finne ham i 1910 - telllinga!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kari H.A. Letrud

Så masse informasjon på kort tid. Dette er spennende. Her har dere funnet fram til bolig og arbeidssted. Dette er jo den rette Alma, og siden hun bor i samme hus som en 5 år eldre jordmor, er det ikke usannsynlig at hun fødte hjemme...... Da må en lete etter eieren eller noen i det elektriske firmaet. den svogeren i Amerika er også spennende. Det er juleaften. God jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Kari H.A. Letrud

Jeg fikk brev fra Statsarkivet i dag der det står at Kristiania elektriske skredderværksted ble startet i 1903 og gikk konkurs i 1911. Det lå antakelig i Linstowsgt. I folketellingen for 1910 står det at Olof Olsson m familie, han var svensk skreddermester, blant andre barn hadde en datter Elsa Katarina,født 12.juli 1900 og en sønn, Erling Levis født i 24 juli 1901. Men Alma reiste til en svoger Emil Olsen i Capron, Boone County, Illinoise, skriver en av hjelperne her. En svoger? Det kunne ikke vært broren til skreddermesteren det da?I alle fall klarer ikke jeg å se at han vokste opp hos Olof selv om en av de andre gode hjelperne har funnet ut at Alma arbeidet i denne gesjeften. Er det noen som har andre forslag til hvor en kan lete. Gutten har altså ikke noe kjent navn. Takk for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.