Gå til innhold
Arkivverket

[#83445] Gjertrud Oudensdatter på Lindstad i Stange død ca 1670


Gjest Thor Bøhmer
 Del

Recommended Posts

Gjest Thor Bøhmer

Hvem var Gjertrud Oudensdatter som det ble skiftet etter 22. oktober 1670 på vestre Lindstad i Stange. Hun var g m en Erik som var bruker på vestre Lindstad. De hadde døtrene Eli og Malene.Eli ble gift med Anders Halvorsen Busvold, altså sønn til Halvor Børresen i en annen debatt, se Sveinhaug.Det som er forunderlig her er at Lisbet Oudensdatter, antatt fra Skyberg på Ringsak og gift til Tokstad har to døtre med samme navn. Er det helt tilfeldig eller var disse to søstre???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Jeg må jo også ta med at begge disse også hadde en somm Jens.Dette er langtfra noe bevis på at de var søster, men med så mange likheter, er det noe å gå videre på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Jeg må jo også ta med at begge disse i tillegg hadde en sønn Jens.Dette er langtfra noe bevis på at de var søster, men med så mange likheter, er det noe å gå videre på! Lindstad er ingen ubetydelig gard og matcher i hvert fall Tokstad!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Jens og Ole finnes på Skyberg. En Ole Skyberg er nevnt i 1641, og Jens Skyberg er nevnt i 1641, 1642, 1647, 1664, 1666 og 1686. I skattemantallet for 1647 nevnes det at Skyberg tilhører Ellen Marsvin på Tjerne, og at Jens Skyberg gjør tjeneste på hovedgården Tjerne på ukedagene. Det bør ikke legges for mye vekt på disse navnene, men det er en indikasjon!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Min sterkeste oponent, diskusjonspartner og informant sier at hverken Lisbet eller Gjertrud er nevnt i skiftet på Skyberg, men begge kan være døde før skiftet! Altså er ikke det noe argument!I følge Nils Aksel var Gjertrud eller mannen Erik gift to ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nils Aksel Horvei

Skiftet finnes her: http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/25181/29. Det nevner barnas halvbror Halvor (Eriksen) Bryni.I 1615 har man 3 eiere med navn Ouden på Hedemarken: 2 i RingsakerNyehuus 1/1. Oudenn eiger i samme Nyehuuss 2 huder Skyebergh 1/1. Oudenn eiger i Jensrud 1 hud, wdj Wremb 1 ½ hud och 2 schind i Kius ødegaard.1 i LøtenKarud 1/1. Cronen 2 huder. Stienngrim och Ouden deris Odel i samme Karud 8 schindt.I 1624 har man 4,de samme 2 i RingsakerOudenn Nyhus: __ wdj samme gaardt Odell 3 huder, wdj Snerle i Waage prestegielldt wdj Gulldtbrandzdallen Odell ½ hudt. Oudenn Skyberrig: __ i Jennsrudtt i Ringx Ager Odell ½ Hudt, panttegodzs ½ Hudt, wdj Kiuffs paa Rin 2 skindt.1 i StangeOudenn Aslungstadt: __ i Roffstadt wdj Wanngsogenn Odell 1 hudt 2 skindt.1 i LøtenOuden Wollingstadt: __ i samme gaardt Odell 2 huder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Takk for at du svarte Nils Aksel! Den lokale diskusjonsgruppen har diskutert dette offline, og vi er rimelig sikre på at dette ikke er mere enn navnelikhet, enn skjønt det burde være mulig at Lisbet antatt fra Skyberg hadde flere søsken.Så får vi se hva som kunne dukke opp siden. Skyberg er godt diskutert, men det er flere åpne spørsmål,Må tenke litt på hva Roffstad i Vang er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.