Gå til innhold
Arkivverket

[#83581] Jochum Larsen Thurman, byfogd i Tønsberg


Gjest Sissel Falkhaugen
 Del

Recommended Posts

Gjest Sissel Falkhaugen

Har noen av dere opplysninger om Jochum Larsen Thurman som var visstnok var byfogd i Tønsberg på 1600-tallet?Han fikk en datter, Maren Jochumsdatter Thurman som bosatte seg i Hof i Vestfold, men hvem var moren hennes? Har saumfart internett og fikk opp et navn; Zephora Bugge. Antar at hun er etterkommer etter Zephora Pedersdatter Bugge siden navnet er såpass spesielt. Men hvem var foreldrene hennes og hadde hun noen søsken? Er heller ikke sikker på om Zephora Bugge er riktig mor.Hvem var foreldrene til Jochum Larsen Thurman og hadde han noen søsken? Kan Anders Thurman være hans bror? Han skal ha vært borgermester i Tønsberg.Er takknemlig for alle opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest rolf kristensen

Iflg boken Familien Thurmann (1866) av Jørgen Bacher Thurmann, var Jochum L. Thurmann sønn av rådmann og handelsmann i Tønsberg Lars Jacobsen Thurmann (død muligens 1602)og Maren Mortensdatter Zinger. De hadde og en sønn ved navn Jacob Larsen Thurmann død 20/6-1662 som sogneprest i Tjølling. Han var gifte med enken Karen Petronelle Heide. Jochum var byfoged i Tønsberg 1678-1703. I boken sies det og at det ikke vites om Jochum var gift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Sissel Falkhaugen

Takker for alle svar!Fant etter hvert litt selv også når jeg hadde litt flere navn å gå etter, men faren til Jochum Larsen Thurman kan umulig ha avgått ved døden i 1602, siden Jochum ble født ca 1623 (noen steder oppgitt til 1628), men hvilke årstall som er riktige er ikke godt å si.Finnes denne boken om Thurman-slekten tilgjengelig noen steder? Finnes den som en scannet utgave?Ser også at det finnes en del innlegg om Thurman-navn i Norsk Slektshistorisk forening. Må man være medlem for å lese disse? Ligger de som publikasjoner på nettet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.