Gå til innhold
Arkivverket

[#83663] Gjertrud Grøn, FT 1801 Trondheim


Gjest Johan I. Borgos
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

I FT 1801 nevnes enka Gjertrud Grønn (70) og hennes datter Elen (30), de bodde i Dronningens gate. Kjenner noen navnet på mannen til Gjertrud og eventuelt andre barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

For å utdype litt mer: Alette Jensdtr Grøn gifta seg i 1792 med Anders Lockert på Liland i Sortland. Opphavet hennes er så langt ikke kjent, men trolig het faren hennes Jens Grøn. Hun kalte si nest eldste datter Gjertrud, det kan være ei oppkalling etter mora.Navnene Alette og Jens blei brukt tidlig på 1700-tallet i Trondheim, og den Gjertrud som nevnes i FT1801, må ha vært gift med en Grøn. Har noen muligheter til å sjekke i Hornemanns stamtavler hvem Gjertrud var enke etter, eventuelt om hun hadde ei datter som het Alette?Opplysningene skal brukes i bind 4 av gårds- og slektshistoria for Sortland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Takk for svar. Jo, jeg har lest den tråden, men den gir ikke svar for Alette Jensdtr Grøn. Derimot er Alette Jensdtr Crantz, som også bodde i Sortland, korrekt identifisert. AJG var gift med Anders Lockert på Liland, AJC med Didrik Iversen i Brokløysa. AJC blei konfirmert i Hadsel, men ikke AJG.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.