Gå til innhold
Arkivverket

[#83824] Peder Nielsen og Kirsti Torkheldsdatter bosatt i Skarbøvig (Borgund) 1830


Gjest Anders Holtvedt Andersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ann-Mary Engum

6 barn av Peder Nielsen og Kirsti Torkheldsdatter: Nille Gurine,1820: [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=dp15311816&gardpostnr=327&personpostnr=974&merk=974#ovre>LenkeJohan Widing Hegberg ,1821: LenkeAnna Elisabeth Ingeborg Siverine ,1824: LenkeCaroline?? Kirstine 1827: LenkeKnut Martines,1827(tvilling) LenkePeter Olavus,1830:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anders Holtvedt Andersen

Tusen takk for god hjelp, men jeg klarer (til tross for de står i tellinga for 1865 i lenka til Kirsti over) ikke å finne ut når dem døde. De bør stå i 'gravlagde i Borgund 1816-1939' i digitalpensjonatet, men jeg finner ikke ut noe - hadde vært fint om noen kunne hjelpe til her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

En liten kommentar til første innlegg. Det Helland det her er snakk om er trolig garden/bygda Helland i Vatne Sogn som på denne tid lå under Borgund Prestegjeld. Vanligvis vil det også stå prestegjeld (her Veøy)om det var utenifra. Slik som første innførselen på siden hvor det står Solnørdal i Ørskog, altså et annet prestegjeld.Har raskt sett gjennom Helland i Vatne Bygdebok uten å ha finne noen som passer der. Det kunne jo ha vært et kort opphold.Forøvrig er ikke Helland det gamle navnet på Vestnes, men en gard i Vestnes Kommune. Hellandnavnet er fortsatt i bruk og er kommunesenter i Vestnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

I lenken til Kirsti (FT 1865) står det at Kristine (Kirsti) er fra Vedøe pr.gjeld. Eneste kandidat jeg kan finne i Veøy med omtrent rett alder er Christi Thorkildsdtr Øvstedal 9/3 1791. Høyre side nederst.LenkeDenne Kristi er omtalt i Gard og Slekt Vestnes I. Kristi er konf i 1806 i Vestnes (Veøy). Ho har i 1817 som pige døpt sønn Torkild med far ungkar Jacob Knudsen Gjøsvold. Det er siste spor etter familien i Øvstedal Tresfjord. Mor til Kirsti er Gunnhild Olsdtr Kval.Det er vel ikke umulig at det er denne familien som har kommet til Borgund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.