Gå til innhold
Arkivverket

[#83857] Indekseringsfeil (?) ved Søk i alle basar.


Gjest Tore Trollsaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore Trollsaas

Hei. Har i lang tid slitt med en rekke lenkefeil når jeg bruker Søk i alle basar, med: - Fødde mellom 1500 og 2011 - Etternavn inneheld 'lste' - selekterer 72 forekomster som synes å svare til 'Dobbelsteen' eller liknende Får da opp 2 i Telemark og 70 i Hordaland (Bergen) Klikker på Hordaland (Bergen) Eksempel på lenkefeil: Klikker på: '[1684] 1744 Fadder Janniche Dobbelsteen Døpte m/fadre i Nykirken, Bergen 1700-1780 (bare ektefødt)' Får da opp nytt vindu med oppslag på: '52818 Fadder Ole Jacobsen' DETTE ER ETT AV MAAAANGE EKSEMPEL! (Kan det være indekseringsfeil?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Databasen over ektefødte i Nykirken i Bergen 1700-1780 har blitt utvidet med flere data etter at indeks-filer for det globale søket ble laget. Dette har dessverre skapt forskyvninger slik at koblingene fra indeksfilen til personene i databasen blir feil.Vi skal se om det er mulig å generere ny indeksfil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Trollsaas

Flott :-) Men tror dette kan gjelde mer enn bare den eksempelbasen jeg nevnte (ektefødte i Nykirken).Har dere ikke automatisk periodisk re-indeksering, så indeksene blir re-generert uten at dere trengte å få varsel fra oss brukere (?).Venter spent på å få den re-genererte indeksfilen på plass :-)) På forhånd takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Det tar flere dager å reindeksere og blir en ekstra belastning på serveren så det har vi ikke satset på. Nå må det også legges til at det har ikke kommet til nye data i det globale søket på noen år nettopp fordi den begrensede datamengden som var der allerede krevde dager til indeksering. Vi fant ut at vi måtte endre på indekseringsprosessen før vi kunne gå videre med import av data der, og før vi var kommet så langt var planene klare for å utvikle ny teknologi for Digitalarkivet. Dermed ble videreutvikling av dette lagt på is.Så 'alle' i 'Søk i alle basar' må taes med en klype salt, men de mest sentrale kildene er med, som alle tellingene (unntatt nykommeren 1910) og emigrantdatabasene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Trollsaas

'Det tar flere dager å reindeksere og blir en ekstra belastning på serveren så det har vi ikke satset på.'Høres helt unormalt ut og som at dere har helt feil arkitektur. Får håpe den nye teknologien dere utvikler(?) blir dramatisk bedre :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.