Gå til innhold
Arkivverket

[#84140] Marte Jensdtr.Lembach, - hvem var hun ?


Gjest thore o-haugerud
 Del

Recommended Posts

Gjest thore o-haugerud

På side 607 bind 5 i gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog står Marte Jensdtr. Lembach omtalt i en bisetning.Hun ble gift med Johan Jochum Calensky i Høland den 20 april 1759.( Hans andre ekteskap ). Hun hadde i det minste et barn før ekteskapet med JJC og de bodde fortsatt i Søndre Høland i 1762.De hadde tre barn sammen,- Johan Christian f. 1761 . Anne f. 1766 d. 1776 og Lisbeth ( Elisabeth ) Maria f. 1763 d.1826Kan ikke finne hvor Marte kom fra og eller ikke greid å finne om Johan Jochum og Martha flyttet fra Høland og hvor de døde. Dog vente Lisbeth tilbake til Høland ?,- og giftet seg med Ole Gulbrandsen i 1789 og bosatte seg der.Mvh Thore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest thore o-haugerud

Marta Jensdatter tillegges bare ved dåpen av barna i 1763 og 1766 navnet Lembach.I ekstraskatten 1762, som synes å ha med en del slektsnavn på personer som brukte slike, er det ikke nevnt.Det er jo nærliggende å tenke at kun kan ha hatt noen form for forbindelse, kanskje i form av slektskap, med sorenskriver Niels Lembach (1693-1750).Det eventuelle barn til Marta (det kan ha vært en dødfødsel) synes ikke å være født i Høland. Marta ser ut til å være kommet til Høland etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grete Singstad Paulsen

Det hadde vært interessant å få vite navnene på sorenskriver Niels Lembachs 9 søsken, og om han hadde en bror eller svoger ved navn Jens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest thore o-haugerud

Ole Michelsen Lembach skal ha hatt 10 barn, Dorothea-Regina-Maren-Cathrine-Hedevig-Michel-Anders-Samuel-Niels og Magdalene/Malene, men, ingen Jens.Så hevder Thomle i PHT 1892 s.75-76.De eneste av disse Thomle mangler opplysninger om mht. barn, er Michel, forøvring ingen Jens mht. sønner og så langt jeg har fått kontrollert - heller ikke blandt døtrene - i denne generasjon heller.Marte kan derfor ha vært et fjernt familie medlem eller ha nær tilknytning til denne familien og da spesiellt Niels.Dermed sagt,- ikke nødvendigvis i slekt med Lembach selvom hun bruker dette navnet. Dog iht. til Odd OttesenJohan Jochum Calensky er omtalt som skolemester i Høland rundt 1760.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.