Gå til innhold
Arkivverket

[#84224] Voss - David Nilsen Rørlien og Maritte Brynjelsdtr Rødde


Gjest Willy Einar Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Willy Einar Johannessen

David Nilsen Rørlien og Maritte Brynjelsdtr Rødde er oppført som foreldre til Bryniel i 1757. Hva betyr Confirmeret hjemmedåp? Og er det noen som vet mer om David og Maritte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Norodd Hagenson

Confirmeret hjemmedåp betyr at barnet var døpt hjemme, vanligvis straks det var født, og typisk fordi man fryktet at barnet kunne dø før det kunne døpes i kirken. Presten bekreftet dåpen i kirken senere.Vossaboki finnes på www.ullstad.com, men jeg kom ikke inn akkurat nå.Jeg vet om to Nils som bodde i Røyrlidi i første halvdel av 1700-tallet, og det er naturlig å lete etter Davids far blant dem: [url="Http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=17&filnamn=vossVigd&gardpostnr=458&merk=458#ovre>Lenkeog

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Norodd Hagenson

I Vossaboki, bind 3 side 283, står det at det er Nils Larsson og Sisslja Torgilsd. som er foreldre til David.Ved nærmere ettertanke er nok Nils Oddson og Guro Olsd. i eldste laget til å få barn når de gifter seg så sent som i 1735, Guro er født ca 1689.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.