Gå til innhold
Arkivverket

[#84316] Når døydde Ola Øysteinson Grov, fødd 1861 Stord?


Gjest Kristine Holm Nilsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristine Holm Nilsen

Finnes det kjelder som kan oppgje når Ola døydde?Han var fødd i 1861, son av Øystein Halvardsson GROV (1833-1910) og Brita Olsdtr Agdestein (1826-1898). Gift 16.06.1898 i Nykirken, Bergen, med Brita Johannesdotter Gjerstad, Tysnes. (ho fødd 25.09.1878, død 04.11.1963)Eg finn Brita død og gravlagt på Stord, men det er ikkje spor etter Ola. Det underlege er at Brita (gift Grov) ifølge opplysingar i gravminner og kyrkja sin database om gravlagde, skal både ha døydd og vorte gravlagt same dag som ein slektning av mannen Ola, nemleg Anton Grov, fødd 25.11.1897. Dei vart gravlagt ved sida av kvarandre. Er det tilfeldig eller kan det ha skjedd ei ulukke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Brita og Anton Grov døde samme dag, men den ene på Grov, den andre på aldersheimen, slik at det nok må være tilfeldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristine Holm Nilsen

Det var greit å få oppklart. Takk skal du ha. Etterslekta til denne familien har opplevd mange tragiske dødsfall i dei siste slektsledda. Difor var det interessant å finne ut kva som hadde hendt i dette tilfellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.